Alegeti ardei, cat mai grasi si drepti, fara indoituri, ca sa se poata coace uniform. Spalati-i si stergeti-i de apa. Coaceti-i pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla, pusa peste flacara de la aragaz. Puteti sa-i coaceti, la foc iute si pe un gratar, pus direct pe flacara
Sau puteti sa folositi metoda mea: puneti-i intr-o tava emailata, in mijlocul cuptorului, la foc potrivit. Intoarceti-i pe toate partile si pe masura ce sunt facuti si copti, puneti-i intr-o oala acoperita, presarati cu sare si lasati-i sa stea, circa 15-30 min. (Nu folositi multa sare sa nu devina prea sarati).
Astfel, coaja pe care trebuie sa o indepartati se va desprinde cu usurinta. Nu este indicat sa se spele sau sa se folosesca apa, deoarece isi vor pierde gustul de copt.
Asezati-i in salatiera si turnati peste ei otet (zeama de lamaie) si ulei. Sau invers - ulei si otet. Optional, se poate adauga si usturoi, dupa preferinta.
Intoarceti-i pe toate fetele in sos si dati la rece, cateva ore, inainte de a fi serviti, sau cel mai bine, de pe o zi pe alta, ca sa se patrunda bine aromele.
Ornati cu felii de rosii si serviti-i ca si acritura, langa preparate de carne sau salata de vinete, sau cu ce doriti.
Desi aparent neesential, acest mic amanunt- ce se toarna mai intai peste o salata: otetul sau uleiul? - a dat si da nastere la dispute intre specialist si gurmanzi.
Specialistii considera descalificabila turnarea otetului inaintea uleiului sau chiar amestecul lor prealabil, desi ultima este "la moda" pana si-n bucataria franceza.
Iata argumentele:
-otetul turnat inaintea uleiului, permite absorbtia a mai mult otet si salata pare a fi mai acra/mai dura.
-uleiul turnat inaintea otetului, face ca otetul sa fie absorbit in cantitate mai mica si salata sa fie mai putin acra.
Daca asa este sau nu, numai voi puteti testa si constata singure si sa procedati in consecinta, pe viitor, la urmatoarele salata pregatite de voi.
Ce va costa sa incercati si sa-mi spuneti care este opinia voastra ... se pune intai otetul si apoi uleiul sau invers?
Ce ati constatat?
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii