Salata de Ardei Copti cu Smantana, Nuca si Mujdei

Complexitate
redusa
Salata de Ardei Copti cu Smantana, Nuca si Mujdei

Ingrediente

  • -1,5- 2 kg ardei gras
  • -150- 200 ml smantana
  • -50 g miez de nuca
  • prajita si tocata grosier
  • -3-4 catei de usturoi pisati
  • -100 ml ulei de masline
  • -zeama de lamaie
  • dupa gust
  • -sare

Mod de preparare

Coaceti ardeii, presarati-i cu sare si lasati-i intr-un vas acoperit circa 1 ora.
Curatati de pielita si puneti la scurs intr-o strecuratoare.

Intre timp, faceti un mujdei frecand usturoiul cu putina sare, ingloband pe rand uleiul si putina apa pana devine o pasta cremoasa. Adaugati zeama de lamaie, dupa gust, smantana si nucile.

Puneti ardeii scursi, cu varfurile in jos, intr-o salatiera si turnati deasupra sosul de usturoi. Dati la frigider pentru cel putin 30 min.
Serviti simplu sau langa preparate de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa