Salata de Ardei Copti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata de Ardei Copti

Ingrediente

  • - 6 ardei rosii copti;
  • - 4 rosii potrivite;
  • - 100 gr mozzarela;
  • - 100 gr masline fara samburi;
  • - ulei de masline extravirgin;
  • - otet;
  • - sare;
  • - verdeata pentru ornat (marar, patrunjel, busuioc, menta)

Mod de preparare

Bine v-am gasit!

Avalansa de fructe autohtone 100% ma indeamna la pregatirea dulceturilor si compoturilor pentru zilele reci. Timp de pregatit un meniu mai sofisticat in timpul zilei nu prea am, dar si pofta de mancare este mult mai redusa in anotimpul cald asa ca apelez la retetele de salata pe care le stiu sau pe care le inventez pe loc. Cu siguranta toti cei presati de timp fac asta si nu e rau deloc, din contra, fructele si legumele de sezon sunt veritabile perfuzii de vitamine si minerale.

Spalam bine ardeii si ii coacem in cuptor sau pe o tabla deasupra flacarii aragazului.
Ii lasam sa se faca bine pe toate partile dupa care ii mutam intr-un vas incapator sa se abureasca si sa se inmoaie. Ii curatam de coaja si cotor (inclusiv semintele) si ii taiem fasii.
Rosiile spalate si uscate le taiem feliute sau bucati mai mici si le punem peste ardei.
Maslinele le taiem feliute, branza cubulete si le adaugam in salatiera. Adaugam verdeata tocata, potrivim gustul de sare, turnam si ulei. Lasam sa se aseze comdimentele pe celelalte ingrediente si punem si otet dupa preferinta.

Este o salata oricand binevenita, spornica si satioasa.

Sa aveti pofta si spor la gatit!

Mult succes!
Culoarea ardeilor nu este obligatorie. Puteti folosi o combinatie de culori.

Branza poate fi inlocuita cu cascaval sau tofu (am facut si in variantele astea si e foarte buna), puteti adauga si usturoi taiat foarte marunt. Otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamaie, puteti folosi si frunze proaspete de busuioc si lista poate continua. Dar vara este lunga (sau asa speram sa fie) si putem proba toate variantele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia