Salata de Ardei Copti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata de Ardei Copti

Ingrediente

  • - 6 ardei rosii copti;
  • - 4 rosii potrivite;
  • - 100 gr mozzarela;
  • - 100 gr masline fara samburi;
  • - ulei de masline extravirgin;
  • - otet;
  • - sare;
  • - verdeata pentru ornat (marar, patrunjel, busuioc, menta)

Mod de preparare

Bine v-am gasit!

Avalansa de fructe autohtone 100% ma indeamna la pregatirea dulceturilor si compoturilor pentru zilele reci. Timp de pregatit un meniu mai sofisticat in timpul zilei nu prea am, dar si pofta de mancare este mult mai redusa in anotimpul cald asa ca apelez la retetele de salata pe care le stiu sau pe care le inventez pe loc. Cu siguranta toti cei presati de timp fac asta si nu e rau deloc, din contra, fructele si legumele de sezon sunt veritabile perfuzii de vitamine si minerale.

Spalam bine ardeii si ii coacem in cuptor sau pe o tabla deasupra flacarii aragazului.
Ii lasam sa se faca bine pe toate partile dupa care ii mutam intr-un vas incapator sa se abureasca si sa se inmoaie. Ii curatam de coaja si cotor (inclusiv semintele) si ii taiem fasii.
Rosiile spalate si uscate le taiem feliute sau bucati mai mici si le punem peste ardei.
Maslinele le taiem feliute, branza cubulete si le adaugam in salatiera. Adaugam verdeata tocata, potrivim gustul de sare, turnam si ulei. Lasam sa se aseze comdimentele pe celelalte ingrediente si punem si otet dupa preferinta.

Este o salata oricand binevenita, spornica si satioasa.

Sa aveti pofta si spor la gatit!

Mult succes!
Culoarea ardeilor nu este obligatorie. Puteti folosi o combinatie de culori.

Branza poate fi inlocuita cu cascaval sau tofu (am facut si in variantele astea si e foarte buna), puteti adauga si usturoi taiat foarte marunt. Otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamaie, puteti folosi si frunze proaspete de busuioc si lista poate continua. Dar vara este lunga (sau asa speram sa fie) si putem proba toate variantele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa