Salata de Ardei Copti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata de Ardei Copti

Ingrediente

  • - 6 ardei rosii copti;
  • - 4 rosii potrivite;
  • - 100 gr mozzarela;
  • - 100 gr masline fara samburi;
  • - ulei de masline extravirgin;
  • - otet;
  • - sare;
  • - verdeata pentru ornat (marar, patrunjel, busuioc, menta)

Mod de preparare

Bine v-am gasit!

Avalansa de fructe autohtone 100% ma indeamna la pregatirea dulceturilor si compoturilor pentru zilele reci. Timp de pregatit un meniu mai sofisticat in timpul zilei nu prea am, dar si pofta de mancare este mult mai redusa in anotimpul cald asa ca apelez la retetele de salata pe care le stiu sau pe care le inventez pe loc. Cu siguranta toti cei presati de timp fac asta si nu e rau deloc, din contra, fructele si legumele de sezon sunt veritabile perfuzii de vitamine si minerale.

Spalam bine ardeii si ii coacem in cuptor sau pe o tabla deasupra flacarii aragazului.
Ii lasam sa se faca bine pe toate partile dupa care ii mutam intr-un vas incapator sa se abureasca si sa se inmoaie. Ii curatam de coaja si cotor (inclusiv semintele) si ii taiem fasii.
Rosiile spalate si uscate le taiem feliute sau bucati mai mici si le punem peste ardei.
Maslinele le taiem feliute, branza cubulete si le adaugam in salatiera. Adaugam verdeata tocata, potrivim gustul de sare, turnam si ulei. Lasam sa se aseze comdimentele pe celelalte ingrediente si punem si otet dupa preferinta.

Este o salata oricand binevenita, spornica si satioasa.

Sa aveti pofta si spor la gatit!

Mult succes!
Culoarea ardeilor nu este obligatorie. Puteti folosi o combinatie de culori.

Branza poate fi inlocuita cu cascaval sau tofu (am facut si in variantele astea si e foarte buna), puteti adauga si usturoi taiat foarte marunt. Otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamaie, puteti folosi si frunze proaspete de busuioc si lista poate continua. Dar vara este lunga (sau asa speram sa fie) si putem proba toate variantele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie