Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci

Ingrediente

  • Pentru cascaval pane:
  • 230gr cascaval,
  • 2 oua,
  • pesmet,
  • faina alba,
  • sare,
  • ulei pentru prajit
  • Pentru carpaccio de ciuperci:
  • 4-5 ciuperci champignon,
  • 1 ceapa mica uscata,
  • 1 catel usturoi,
  • 1 lingurita busuioc sau cimbru,
  • sare,
  • zahar,
  • otet (balsamic sau nu),
  • ulei
  • Legume:
  • salate de mai multe feluri,
  • rosii,
  • ceapa verde,
  • ridichi

Mod de preparare

1. Cascavalul se taie cuburi si se dau pe rand faina alba, cele 2 oua battue cu putina sare, pesmet, iar ou si iar pesmet. Ideea este ca aceste cubulete sa fie foarte bine impachetate in ou si pesmet.
2. Cubuletele se dau la congelator aproximativ 1 ora (si mai mult, 2-3 ore).
3. Ciupercile se curata, se feliaza in felii nu prea subtiri si se usuca pe gratar sau pe in tigaie fara grasime.
4. Se spala legumele, se usuca salata, se feliaza rosiile si ridichile, se taie coditele de ceapa feliute subtiri. Se aseaza deja pe platou salata, felii de ridiche, ciupercile si feliutele de rosii.
5. Se incinge ulei in tigaie si se prajesc cubuletele de cascaval, la foc iute, foarte repede, atat cat sa se rumeneasca putin pesmetul. !!!Daca apar puncte albe la colturile cubuletelor, inseamna ca nu au fost bine tapetate cu oua si pesmet. Se scot pe servetele pentru a inlatura surplusul de ulei.
6. Se toaca ceapa foarte fin si se caleste in 2-3 linguri de ulei, se adauga usturoliul tocat fin, apoi condimentele, sarea, ½ lingurita zahar si 4-5 linguri otet. Lasati sa se inmoaie putin ceapa.
7. Cubuletele de cascaval se aseaza in mijloc, iar sosul de ceapa se toarna cu grija peste ciuperci.
8. Se presara coditele de ceapa verde peste rosii, se orneaza si daca mai este nevoie se srtopesc legumele cu putin ulei de masline.

Va prezint o reteta de salata cu ’mijloc cald’. In zile de vara, poate inlocui un pranz. Eu va recomand sa urmati pasii in ordinea de mai jos, pentru ca salata este foarte gustoasa cu cascavalul fierbinte si ciupercile incalzite de sos. Contrasteaza nemaipomenit cu gustul racoritor al verdeturilor.

Va recomand si sa folositi cat mai multe verdeturi. Eu am vrut aici sa pun accent pe modul de preparare al cascavalului si al ciupercilor. Se pot face portii individulae la fel de aspectuoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici