Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

Pentru cascaval pane:
230gr cascaval,
2 oua,
pesmet,
faina alba,
sare,
ulei pentru prajit
Pentru carpaccio de ciuperci:
4-5 ciuperci champignon,
1 ceapa mica uscata,
1 catel usturoi,
1 lingurita busuioc sau cimbru,
sare,
zahar,
otet (balsamic sau nu),
ulei
Legume:
salate de mai multe feluri,
rosii,
ceapa verde,
ridichi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Cascavalul se taie cuburi si se dau pe rand faina alba, cele 2 oua battue cu putina sare, pesmet, iar ou si iar pesmet. Ideea este ca aceste cubulete sa fie foarte bine impachetate in ou si pesmet.
2. Cubuletele se dau la congelator aproximativ 1 ora (si mai mult, 2-3 ore).
3. Ciupercile se curata, se feliaza in felii nu prea subtiri si se usuca pe gratar sau pe in tigaie fara grasime.
4. Se spala legumele, se usuca salata, se feliaza rosiile si ridichile, se taie coditele de ceapa feliute subtiri. Se aseaza deja pe platou salata, felii de ridiche, ciupercile si feliutele de rosii.
5. Se incinge ulei in tigaie si se prajesc cubuletele de cascaval, la foc iute, foarte repede, atat cat sa se rumeneasca putin pesmetul. !!!Daca apar puncte albe la colturile cubuletelor, inseamna ca nu au fost bine tapetate cu oua si pesmet. Se scot pe servetele pentru a inlatura surplusul de ulei.
6. Se toaca ceapa foarte fin si se caleste in 2-3 linguri de ulei, se adauga usturoliul tocat fin, apoi condimentele, sarea, lingurita zahar si 4-5 linguri otet. Lasati sa se inmoaie putin ceapa.
7. Cubuletele de cascaval se aseaza in mijloc, iar sosul de ceapa se toarna cu grija peste ciuperci.
8. Se presara coditele de ceapa verde peste rosii, se orneaza si daca mai este nevoie se srtopesc legumele cu putin ulei de masline.

Va prezint o reteta de salata cu mijloc cald. In zile de vara, poate inlocui un pranz. Eu va recomand sa urmati pasii in ordinea de mai jos, pentru ca salata este foarte gustoasa cu cascavalul fierbinte si ciupercile incalzite de sos. Contrasteaza nemaipomenit cu gustul racoritor al verdeturilor.

Va recomand si sa folositi cat mai multe verdeturi. Eu am vrut aici sa pun accent pe modul de preparare al cascavalului si al ciupercilor. Se pot face portii individulae la fel de aspectuoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

superx400
•  01.02.2012 22:58:24

interesant! o sa o incerc

madalina95
•  01.09.2011 11:27:15

Banuiesc ca se pun in congelator bucatelele de cascaval pentru a nu se intinde in momentul in care il prajim. De obicei fac cascaval pane si gordon bleu si folosesc doar cascaval vegetal, nu mi se intinde in tigaie si este foarte gustos. Incercati-l! ;)

geanina30
•  30.12.2010 21:20:35

o reteta migaloasa dar minunata, mi-a iesit si mie cascavalul pane asa cum il visam, mersi.

ellaaa
•  22.06.2010 17:32:35

arata bestial si cred ca este si foarte gustoasa.

stefy
•  07.12.2008 19:28:15

imi place tare,felicitari

iuhu
•  07.11.2008 18:07:23

grozava

adi
•  14.06.2007 13:47:26

O reteta nemaipomenita.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci