Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci

Ingrediente

  • Pentru cascaval pane:
  • 230gr cascaval,
  • 2 oua,
  • pesmet,
  • faina alba,
  • sare,
  • ulei pentru prajit
  • Pentru carpaccio de ciuperci:
  • 4-5 ciuperci champignon,
  • 1 ceapa mica uscata,
  • 1 catel usturoi,
  • 1 lingurita busuioc sau cimbru,
  • sare,
  • zahar,
  • otet (balsamic sau nu),
  • ulei
  • Legume:
  • salate de mai multe feluri,
  • rosii,
  • ceapa verde,
  • ridichi

Mod de preparare

1. Cascavalul se taie cuburi si se dau pe rand faina alba, cele 2 oua battue cu putina sare, pesmet, iar ou si iar pesmet. Ideea este ca aceste cubulete sa fie foarte bine impachetate in ou si pesmet.
2. Cubuletele se dau la congelator aproximativ 1 ora (si mai mult, 2-3 ore).
3. Ciupercile se curata, se feliaza in felii nu prea subtiri si se usuca pe gratar sau pe in tigaie fara grasime.
4. Se spala legumele, se usuca salata, se feliaza rosiile si ridichile, se taie coditele de ceapa feliute subtiri. Se aseaza deja pe platou salata, felii de ridiche, ciupercile si feliutele de rosii.
5. Se incinge ulei in tigaie si se prajesc cubuletele de cascaval, la foc iute, foarte repede, atat cat sa se rumeneasca putin pesmetul. !!!Daca apar puncte albe la colturile cubuletelor, inseamna ca nu au fost bine tapetate cu oua si pesmet. Se scot pe servetele pentru a inlatura surplusul de ulei.
6. Se toaca ceapa foarte fin si se caleste in 2-3 linguri de ulei, se adauga usturoliul tocat fin, apoi condimentele, sarea, ½ lingurita zahar si 4-5 linguri otet. Lasati sa se inmoaie putin ceapa.
7. Cubuletele de cascaval se aseaza in mijloc, iar sosul de ceapa se toarna cu grija peste ciuperci.
8. Se presara coditele de ceapa verde peste rosii, se orneaza si daca mai este nevoie se srtopesc legumele cu putin ulei de masline.

Va prezint o reteta de salata cu ’mijloc cald’. In zile de vara, poate inlocui un pranz. Eu va recomand sa urmati pasii in ordinea de mai jos, pentru ca salata este foarte gustoasa cu cascavalul fierbinte si ciupercile incalzite de sos. Contrasteaza nemaipomenit cu gustul racoritor al verdeturilor.

Va recomand si sa folositi cat mai multe verdeturi. Eu am vrut aici sa pun accent pe modul de preparare al cascavalului si al ciupercilor. Se pot face portii individulae la fel de aspectuoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie