Mung Beans Sprout (Fasole Mung Incoltita sau Germeni de Fasole)

Complexitate
redusa
Mung Beans Sprout (Fasole Mung Incoltita sau Germeni de Fasole)

Ingrediente

  • 1 borcan mai mare (de 1 lt daca folositi 5-6 linguri de fasole)
  • tifon 20/20 cm
  • 3-4 linguri de fasole mung (se gaseste in Romania la magazine naturiste si plafar)
  • 3-4 zile de lucru (cate 2 minute dimineata si alte 2 minute seara

Mod de preparare

Deci, se ia fasolea mung si se pune in borcan, se taie o bucata de tifon si se pune pe gura borcanului, legata cu un elastic de bucatarie, sau cu inelul de la capac (daca aveti borcane cu inel). Se pune apa de la robinet (prin tifon) si se scutura borcanul cu fasole, varsam apa si punem alta si mai spalam inca odata fasolea, repetam si a treia oara operatie.

Scurgem apa afara din borcan si aranjam borcanul cu gura in jos, in pozitie oblica, pe un servetel absorbant, sprijinit de un perete sau de un vas etc, pe masa sau dulapul din bucatarie, dar sa nu fie intr-un loc unde sa ajunga raze de soare pe el si nici lumina prea puternica. Lumina normala din casa este buna.

Se incepe pregatirea seara. a doua zi de dimineata, cand ne trezim si dupa ce ne-am baut cafeluta, luam borcanul, intoarcem cu gura in sus si punem apa in el, scuturam (nu chiar cu putere) sa spalam boabele de fasole, scurgem apa si punem iar, in pozitie oblica, cu gura in jos si sprijinit de ceva.

Procedam la fel seara, inainte de a merge la culcare si apoi in a treia zi dimineata si seara si in a patra zi deja sant bune de mancat. Se poate intampla sa incolteasca mai repede si sa le puteti folosi in a treia zi. Tifonul nu se ia de pe borcan jos decat la sfarsit.

Borcanul pe care il alegem trebuie sa fie ceva mai mare pentru ca boabele incoltite isi maresc volumul foarte mult si trebuie sa le acordam spatiu suficient dezvoltarii. Cand sant gata, se spala intr-un vas cu apa, se aduna de la suprafata apei pielitele cazute de pe fasole si se pune intr-un castron curat, se acopera si se tine la frigider pana la o saptamana.

Sant foarte gustoase, se pot folosi la salate de orice fel, la mancarurile chinezesti sant nelipsite, se pot folosi la aluaturile de clatite sau de pancakes,, ajuta la decorarea mancarrilor si dau un aspect foarte placut si sanatos.

Am sa pun mai multe poze pe care le-am facut pe parcursul zilelor, nu numai dimineata si seara, ca sa se poate vedea modul si rapiditatea de dezvoltare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura