Cuscus cu Varza de Buxelles si Dovlecel

Postat pe: 25-01-2013
(0)

Ingrediente

Pentru doua portii:
100 g varza de bruxelles (spalate apoi taiate cotoarele)
30 g unt (80-82%)
1 dovlecel mic taiat felii
1 lingurita coriandru praf
100 g cuscus
40 ml ulei de masline extra virgin
20 ml ulei de alune de padure prajit
sare de mare si piper proaspat macinat
suc proaspat stors de la o 1/2 de limeta
1 lingura patrunjel taiat marunt
1 lingurita otet balsamic
ardei chili cayenne (dupa gust)
1 mandarina sau tangerina

Mod de preparare

Taiati varza in jumatate apoi felii subtiri. Intr-un bol puneti feliile de dovlecel, coriandru si asezonati cu sare si piper. Topiti untul intr-o tigaie si la foc mic prajiti putin acestea pe ambele parti. Adaugati apoi feliile de varza si mai caliti maxim 10 minute.

Intr-un bol puneti uleiul de masline extra virgin, uleiul de alune, otetul balsamic, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel si chilli. Amestecati bine apoi lasati deoparte. Gatiti cuscus-ul urmand instructiunile de pachet. Puneti acesta in bol peste dressing apoi varza cu dovlecelul si amestecati bine.

Portionati dupa care aranajti felii de mandarine deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cuscus cu Varza de Buxelles si Dovlecel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cuscus cu Varza de Buxelles si Dovlecel