Cous Cous - Salata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Cous Cous - Salata

Ingrediente

  • Cous cous prefiert pregatit dupa instructiunile de pe cutie in cazul meu aceeasi cantitate de cous cous ca si cea de apa sau supa
  • 200 gr cous cous prefiert
  • 200 ml apa
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • 2 rosii
  • 1 castravete
  • 1/4 de ceapa rosie
  • 3 oua fierte tari
  • 1/2 ardei gras (rosu, verde, galben)
  • 2 mozzarelle a cite 100 gr una sau alt fel de brinza cuburi
  • o legatura mica de patrunjel verde proaspat
  • zeama de lamiie dupa gust (facultativ)
  • la fel de bine se potriveste si busuioc sau menta

Mod de preparare

Pregatim cous cous-ul, punem apa la fiert impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind clocoteste o varsam peste cous-cous-ul pe care l-am pus intr-un castron. Amestecam bine de tot si lasam sa se raceasca.

Taiem o rosie felii si una cuburi, la fel si castravetele jumatate cuburi si jumatate felii, taiem ardeiul gras felii subtiri dar si cuburi, mozzarella sau brinza aleasa de voi (merge telemea, feta) cuburi mici si tocam marunt verdeata. Ouale fierte tari le curatam de coaja si le taiem felii. Saram putin toate ingredientele, nu exagerati cu sarea daca este nevoie se poate adauga la final.

Amestecam zarzavatul taiat cuburi cu cous cous-ul si gustam, poate mai e nevoie de sare sau ulei, cine vrea poate adauga si zeama de lamiie.

Varsam salata de cous cous pe un platou si ornam cu restul ingredientelor, cele felii.

Lasati macar 5-10 minute de preferat la frigider sau intr-un loc racoros inainte de a servi, gusturile se vor "imprieteni" mai bine.

Cine vrea poate sa adauge la alegere: ton, alt fel de peste fiert la aburi sau afumat, cuburi de piepte de pui, resturi de friptura taiata cuburi, sunca (prosciutto cotto sau de Praga), mortadella sau parizer, legume la gratar (dovlecel, vinata, anghinare, ardei gras etc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa