Cous Cous - Salata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Cous Cous - Salata

Ingrediente

  • Cous cous prefiert pregatit dupa instructiunile de pe cutie in cazul meu aceeasi cantitate de cous cous ca si cea de apa sau supa
  • 200 gr cous cous prefiert
  • 200 ml apa
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • 2 rosii
  • 1 castravete
  • 1/4 de ceapa rosie
  • 3 oua fierte tari
  • 1/2 ardei gras (rosu, verde, galben)
  • 2 mozzarelle a cite 100 gr una sau alt fel de brinza cuburi
  • o legatura mica de patrunjel verde proaspat
  • zeama de lamiie dupa gust (facultativ)
  • la fel de bine se potriveste si busuioc sau menta

Mod de preparare

Pregatim cous cous-ul, punem apa la fiert impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind clocoteste o varsam peste cous-cous-ul pe care l-am pus intr-un castron. Amestecam bine de tot si lasam sa se raceasca.

Taiem o rosie felii si una cuburi, la fel si castravetele jumatate cuburi si jumatate felii, taiem ardeiul gras felii subtiri dar si cuburi, mozzarella sau brinza aleasa de voi (merge telemea, feta) cuburi mici si tocam marunt verdeata. Ouale fierte tari le curatam de coaja si le taiem felii. Saram putin toate ingredientele, nu exagerati cu sarea daca este nevoie se poate adauga la final.

Amestecam zarzavatul taiat cuburi cu cous cous-ul si gustam, poate mai e nevoie de sare sau ulei, cine vrea poate adauga si zeama de lamiie.

Varsam salata de cous cous pe un platou si ornam cu restul ingredientelor, cele felii.

Lasati macar 5-10 minute de preferat la frigider sau intr-un loc racoros inainte de a servi, gusturile se vor "imprieteni" mai bine.

Cine vrea poate sa adauge la alegere: ton, alt fel de peste fiert la aburi sau afumat, cuburi de piepte de pui, resturi de friptura taiata cuburi, sunca (prosciutto cotto sau de Praga), mortadella sau parizer, legume la gratar (dovlecel, vinata, anghinare, ardei gras etc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie