Pregatim cous cous-ul, punem apa la fiert impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind clocoteste o varsam peste cous-cous-ul pe care l-am pus intr-un castron. Amestecam bine de tot si lasam sa se raceasca.
Taiem o rosie felii si una cuburi, la fel si castravetele jumatate cuburi si jumatate felii, taiem ardeiul gras felii subtiri dar si cuburi, mozzarella sau brinza aleasa de voi (merge telemea, feta) cuburi mici si tocam marunt verdeata. Ouale fierte tari le curatam de coaja si le taiem felii. Saram putin toate ingredientele, nu exagerati cu sarea daca este nevoie se poate adauga la final.
Amestecam zarzavatul taiat cuburi cu cous cous-ul si gustam, poate mai e nevoie de sare sau ulei, cine vrea poate adauga si zeama de lamiie.
Varsam salata de cous cous pe un platou si ornam cu restul ingredientelor, cele felii.
Lasati macar 5-10 minute de preferat la frigider sau intr-un loc racoros inainte de a servi, gusturile se vor "imprieteni" mai bine.
Cine vrea poate sa adauge la alegere: ton, alt fel de peste fiert la aburi sau afumat, cuburi de piepte de pui, resturi de friptura taiata cuburi, sunca (prosciutto cotto sau de Praga), mortadella sau parizer, legume la gratar (dovlecel, vinata, anghinare, ardei gras etc).
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii