Cartofi Dulci Copti si Varza Bruxelles cu Sirop de Artar

Postat pe: 28-12-2012
(0)

Ingrediente

Pentru cartofi:
1 kg cartofi dulci
3 linguri ulei de masline
un praf cayenne
1/4 lingurita chimen praf
1 lingurita coriandru praf
1 catel de usturoi razalit fin
1 lingurita oregano
un praf de scortisoara
piper proaspat macinat
sare de mare sau roz fina
Pentru varza:
500 g varza bruxelles
3 linguri sirop de artar
1 lingurita mustar Dijon
sare de mare fina
piper proaspat macinat
1 lingurita otet balsamic
1 lingurita ulei de masline

Mod de preparare

Spalati varza bruxelles, taiati cotorul apoi in jumatate si uscati-le cu un prosop de hartie. Intr-un bol amestecati siropul de artar, mustar, otetul, mirodeniile si asezonati. Puneti acestea si amestecati bine apoi transferati-le intr-un vas termorezistent si lasati deoparte.

Curatati si spalati cartofii apoi taiati acestia felii cu o grosime de aproximativ 1. 5-2 cm. Intr-un bol amestecati cu ingredientele apoi aranjatii intr-o tava cu folie de aluminiu care a fost putin unsa cu ulei de masline.

Coaceti in cuptor la 190° c (gaz 5) pentru 25 de minute. Scoateti si intoarceti feliile de cartofi pe cealalta parte. Acuma puteti introduce si varza in cuptor. Coaceti in continuare cartofii si varza inca 15 de minute.

Scoateti varza si amestecati putin apoi mai lasati 5 minute. Cand acestea si cartofii sunt gata amestecati-le si serviti fie ca garnitura sau o salata de legume calda, optional cu putin bacon deasupra.
Imi plac aceste doua retete foarte mult si merg bine impreuna. Acestea pot fi servite si separat facand astfel doua garnituri excelente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Dulci Copti si Varza Bruxelles cu Sirop de Artar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Dulci Copti si Varza Bruxelles cu Sirop de Artar