Rulouri cu scortisoara - pufoase si aromate

Descopera reteta delicioasa pentru rulouri cu scortisoara, perfecte pentru orice moment al zilei! Aceste rulouri pufoase si aromate sunt usor de preparat si garantat vor aduce un zambet pe fata oricui. Urmeaza pasii simpli si bucura-te de un desert minunat.

Rulouri cu scortisoara - pufoase si aromate

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • • 500 g faina
  • • 7 g drojdie uscata
  • • 250 ml lapte caldut
  • • 75 g unt topit
  • • 50 g zahar
  • • 1 ou
  • • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • • 100 g unt moale
  • • 150 g zahar brun
  • • 2-3 linguri scortisoara macinata

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

  • Intr-un bol mare, amesteca faina cu drojdia uscata si un praf de sare.
  • Intr-un alt bol, combina laptele caldut cu untul topit si zaharul, apoi adauga oul batut si amesteca bine.
  • Toarna amestecul de lapte peste faina si framanta pana obțti un aluat elastic si neted. Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Prepararea umpluturii:

  • Amesteca untul moale cu zaharul brun si scortisoara pana obtii o pasta omogena.

Asamblarea rulourilor:

  • Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina, formand un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.
  • Unge uniform aluatul cu amestecul de unt, zahar si scortisoara.
  • Ruleaza aluatul strans, incepand de la o margine lunga, si taie-l in felii de aproximativ 2-3 cm grosime.

Coacerea rulourilor:

  • Asaza feliile intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru a creste.
  • Acopera tava si lasa rulourile sa mai creasca timp de 30 de minute.
  • Incalzeste cuptorul la 180°C.
  • Coace rulourile timp de 20-25 de minute sau pana devin aurii.

Sfaturi:

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie