Rulouri cu scortisoara - pufoase si aromate

Descopera reteta delicioasa pentru rulouri cu scortisoara, perfecte pentru orice moment al zilei! Aceste rulouri pufoase si aromate sunt usor de preparat si garantat vor aduce un zambet pe fata oricui. Urmeaza pasii simpli si bucura-te de un desert minunat.

Rulouri cu scortisoara - pufoase si aromate

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • • 500 g faina
  • • 7 g drojdie uscata
  • • 250 ml lapte caldut
  • • 75 g unt topit
  • • 50 g zahar
  • • 1 ou
  • • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • • 100 g unt moale
  • • 150 g zahar brun
  • • 2-3 linguri scortisoara macinata

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

  • Intr-un bol mare, amesteca faina cu drojdia uscata si un praf de sare.
  • Intr-un alt bol, combina laptele caldut cu untul topit si zaharul, apoi adauga oul batut si amesteca bine.
  • Toarna amestecul de lapte peste faina si framanta pana obțti un aluat elastic si neted. Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Prepararea umpluturii:

  • Amesteca untul moale cu zaharul brun si scortisoara pana obtii o pasta omogena.

Asamblarea rulourilor:

  • Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina, formand un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.
  • Unge uniform aluatul cu amestecul de unt, zahar si scortisoara.
  • Ruleaza aluatul strans, incepand de la o margine lunga, si taie-l in felii de aproximativ 2-3 cm grosime.

Coacerea rulourilor:

  • Asaza feliile intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru a creste.
  • Acopera tava si lasa rulourile sa mai creasca timp de 30 de minute.
  • Incalzeste cuptorul la 180°C.
  • Coace rulourile timp de 20-25 de minute sau pana devin aurii.

Sfaturi:

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Saraberne
5
Dulciuri

Saraberne

Saraberne
Parteneri
Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Bucataras.RO

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

Eeee, zilele trecute, mi-au apărut le meniul zilei de pe petitchef, aceste minunate rulori. N-am rezistat tentației și...

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate