Mai intai, amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam din apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, neted care se lasa la dospit o ora, acoperit, in loc caldut.
Intindem pe blatul de lucru, uns cu ulei o foaie dreptunghiulara din aluatul dospit, pe care o acoperim cu gem. Deasupra presaram nuca macinata si scortisoara.
Rulam strans si taiem cu un cutit foarte bine ascutit rondele care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele, pentru ca vor creste la copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Se coc aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca putin, apoi le pensulam cu mierea dizolvata in trei linguri cu apa.
Sunt pufoase, lipicioase si delicioase!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii