Rulouri cu gem de prune si nuca

Postat pe: 29-03-2017
(0)

Ingrediente

500 g faina
150 g zahar
1 plic drojdie uscata
1 cana apa calduta
1 cescuta de cafea cu ulei (sa nu fie plina ochi)
esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
gem de prune
150-200 g nuca macinata nu foarte fin
scortisoara
2 linguri miere
zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:40min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

18 portii
Mai intai, amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam din apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, neted care se lasa la dospit o ora, acoperit, in loc caldut.
Intindem pe blatul de lucru, uns cu ulei o foaie dreptunghiulara din aluatul dospit, pe care o acoperim cu gem. Deasupra presaram nuca macinata si scortisoara.
Rulam strans si taiem cu un cutit foarte bine ascutit rondele care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele, pentru ca vor creste la copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Se coc aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca putin, apoi le pensulam cu mierea dizolvata in trei linguri cu apa.
Sunt pufoase, lipicioase si delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulouri cu gem de prune si nuca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulouri cu gem de prune si nuca