Mai intai, amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam din apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, neted care se lasa la dospit o ora, acoperit, in loc caldut.
Intindem pe blatul de lucru, uns cu ulei o foaie dreptunghiulara din aluatul dospit, pe care o acoperim cu gem. Deasupra presaram nuca macinata si scortisoara.
Rulam strans si taiem cu un cutit foarte bine ascutit rondele care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele, pentru ca vor creste la copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Se coc aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca putin, apoi le pensulam cu mierea dizolvata in trei linguri cu apa.
Sunt pufoase, lipicioase si delicioase!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorPrima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...
Zacusca de macrouMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii