Ingrediente
● 500 g faina |
● 150 g zahar |
● 1 plic drojdie uscata |
● 1 cana apa calduta |
● 1 cescuta de cafea cu ulei (sa nu fie plina ochi) |
● esenta de vanilie |
● coaja rasa de la o lamaie |
● gem de prune |
● 150-200 g nuca macinata nu foarte fin |
● scortisoara |
● 2 linguri miere |
● zahar pudra |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:40min

GĂTIRE
40min

PORȚII
18 portii
Mai intai, amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam din apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, neted care se lasa la dospit o ora, acoperit, in loc caldut.
Intindem pe blatul de lucru, uns cu ulei o foaie dreptunghiulara din aluatul dospit, pe care o acoperim cu gem. Deasupra presaram nuca macinata si scortisoara.
Rulam strans si taiem cu un cutit foarte bine ascutit rondele care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele, pentru ca vor creste la copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Se coc aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca putin, apoi le pensulam cu mierea dizolvata in trei linguri cu apa.
Sunt pufoase, lipicioase si delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri cu gem de prune si nuca" nu uita sa ii faci un review.
Intindem pe blatul de lucru, uns cu ulei o foaie dreptunghiulara din aluatul dospit, pe care o acoperim cu gem. Deasupra presaram nuca macinata si scortisoara.
Rulam strans si taiem cu un cutit foarte bine ascutit rondele care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele, pentru ca vor creste la copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Se coc aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca putin, apoi le pensulam cu mierea dizolvata in trei linguri cu apa.
Sunt pufoase, lipicioase si delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri cu gem de prune si nuca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany