Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand.
Peste faina, am adaugat laptele, ouale, praful de sare si am amestecat cu faina. Am adaugat si untul topit si am completat cu faina pentru a obtine un aluat nu foarte tare. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.
Am intins jumatate de aluat intr-o foaie de aproximativ un cm grosime. Am distribuit fineti peste aluatul intins si am rulat. Am taiat aluatul rulat in bucati pe care le-am asezat intr-o tava cu hartie de copt.
Am procedat similar si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat rulorile sa mai creasca 15 minute, apoi le-am uns cu ou batut si le-am introdus in cuptorul incins. Le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit usor.
Foarte bune si calde si reci.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii