Paleurile proaspete, crocante la exterior și moi la interior, acoperite cu un strat de ciocolată fină, sunt o bucurie dulce și savuroasa.
Iata cum se prepara Reteta de paleuri cu ciocolata:
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se prepara mai intai crema pentru ca trebuie sa stea cateva ore la frigider pentru a se intari.
Se pregateste compozitia.
Intr-un vas, se pun untul moale, praf de sare si zaharul pudra. Se mixeaza pana devine cremos, apoi se incorporeaza cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de unt cu oua. In functie de marimea oualor, este posibil sa intre mai multa sau mai putina faina. Compozitia rezultata trebuie sa fie ferma, dar maleabila pentru a putea fi spritata in tava.
Cu ajutorul unui poche, se spriteaza bastonase groase de 2 cm sau cate un mot cu diametrul de 3-4 cm, la distanta de 3-4 cm unul de altul.
Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 8-10 minute, in functie de cuptor.
Dupa coacere, se scot si se lasa la temperat in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.
Se umplu cu crema de ciocolata si se lipesc cate doua presand usor sa adere la crema. Se glazureaza cu linii subtiri si fine de ciocolata topita.
Se pastreaza ideal intr-o cutie de platic, inchisa ermetic, pentru a le pastra moi si fragede.
Poate preferi paleurile cu gem sau paleurile cu stafide, ba chiar fursecurile cu gem sau fursecurile fragede, orice reteta ai alege, urmand istructiunile suntem siguri ca vei prepara un desert delicios.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapa
Comentarii