Paleurile proaspete, crocante la exterior și moi la interior, acoperite cu un strat de ciocolată fină, sunt o bucurie dulce și savuroasa.
Iata cum se prepara Reteta de paleuri cu ciocolata:
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se prepara mai intai crema pentru ca trebuie sa stea cateva ore la frigider pentru a se intari.
Se pregateste compozitia.
Intr-un vas, se pun untul moale, praf de sare si zaharul pudra. Se mixeaza pana devine cremos, apoi se incorporeaza cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de unt cu oua. In functie de marimea oualor, este posibil sa intre mai multa sau mai putina faina. Compozitia rezultata trebuie sa fie ferma, dar maleabila pentru a putea fi spritata in tava.
Cu ajutorul unui poche, se spriteaza bastonase groase de 2 cm sau cate un mot cu diametrul de 3-4 cm, la distanta de 3-4 cm unul de altul.
Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 8-10 minute, in functie de cuptor.
Dupa coacere, se scot si se lasa la temperat in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.
Se umplu cu crema de ciocolata si se lipesc cate doua presand usor sa adere la crema. Se glazureaza cu linii subtiri si fine de ciocolata topita.
Se pastreaza ideal intr-o cutie de platic, inchisa ermetic, pentru a le pastra moi si fragede.
Poate preferi paleurile cu gem sau paleurile cu stafide, ba chiar fursecurile cu gem sau fursecurile fragede, orice reteta ai alege, urmand istructiunile suntem siguri ca vei prepara un desert delicios.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii