Reteta de paleuri cu ciocolata - Cea mai savuroasa reteta de paleuri

Paleurile proaspete, crocante la exterior și moi la interior, acoperite cu un strat de ciocolată fină, sunt o bucurie dulce și savuroasa.

Portii
40
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Reteta de paleuri cu ciocolata - Cea mai savuroasa reteta de paleuri

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de paleuri cu ciocolata
  • 130 gr unt (80% grasime)
  • un praf sare
  • 120 gr zahar pudra (daca preferati mai dulci, suplimentati)
  • 3 oua mari (sau 4 mai micute)
  • 280 - 300 gr faina de grau (in functie de marimea oualor)
  • 5 gr praf de copt
  • crema:
  • 250 gr ciocolata
  • 200 ml smantana lichida (30%)
  • in plus:
  • 100 gr ciocolata topita pt glazurat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de paleuri cu ciocolata:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se prepara mai intai crema pentru ca trebuie sa stea cateva ore la frigider pentru a se intari.
Se pregateste compozitia.
Intr-un vas, se pun untul moale, praf de sare si zaharul pudra. Se mixeaza pana devine cremos, apoi se incorporeaza cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de unt cu oua. In functie de marimea oualor, este posibil sa intre mai multa sau mai putina faina. Compozitia rezultata trebuie sa fie ferma, dar maleabila pentru a putea fi spritata in tava.
Cu ajutorul unui poche, se spriteaza bastonase groase de 2 cm sau cate un mot cu diametrul de 3-4 cm, la distanta de 3-4 cm unul de altul.
Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 8-10 minute, in functie de cuptor.
Dupa coacere, se scot si se lasa la temperat in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.
Se umplu cu crema de ciocolata si se lipesc cate doua presand usor sa adere la crema. Se glazureaza cu linii subtiri si fine de ciocolata topita.
Se pastreaza ideal intr-o cutie de platic, inchisa ermetic, pentru a le pastra moi si fragede.

Poate preferi paleurile cu gem sau paleurile cu stafide, ba chiar fursecurile cu gem sau fursecurile fragede, orice reteta ai alege, urmand istructiunile suntem siguri ca vei prepara un desert delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Pasca Super Fina
5
Dulciuri

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola