Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si sa adaugi sau sa elimini condimente în functie de gusturile tale.
Pregatirea puiului: Incepe prin a pregati pieptul de pui. Poti sa-l speli si sa-l stergi cu un prosop de hartie pentru a indeparta orice urme de apa. Dupa aceea, poti sa-l tai în bucati mai mici pentru o gatire uniforma sau sa-l lasi intreg, in functie de preferintele tale.
Marinarea: Intr-un bol mare, amesteca usturoiul maruntit, sucul si coaja rasa de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Adauga bucatile de pui in amestec si asigura-te ca sunt acoperite uniform cu marinada. Lasa-le sa stea la marinat in frigider timp de cel putin 30 de minute. Daca ai timp, poti sa le lasi si mai mult pentru a se absorbi mai bine aromele.
Gatirea: Incinge o tigaie mare sau o cratita la foc mediu-mare. Dupa ce s-a incins bine, adauga bucatile de pui impreuna cu marinada in tigaie. Prajeste-le pentru aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt frumos rumenite si gatite complet in interior. Asigura-te sa nu supra-prajesti puiul, altfel poate deveni uscat.
Servirea: După ce puiul este gatit, poti sa-l scoti din tigaie si sa-l asezi pe un platou de servire. Poti sa-l stropesti cu putin suc de lamaie proaspat si sa-l presari cu putin oregano sau cimbru proaspat pentru un plus de aroma. Serveste puiul cu garnituri la alegere, cum ar fi legume la gratar sau orez.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: butter chicken - cremos si aromat, pulpe de pui umplute invelite in bacon sau mazare cu carne de rata
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBriosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizataMi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram...
Deserturi fursecuri motateSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii