Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si sa adaugi sau sa elimini condimente în functie de gusturile tale.
Pregatirea puiului: Incepe prin a pregati pieptul de pui. Poti sa-l speli si sa-l stergi cu un prosop de hartie pentru a indeparta orice urme de apa. Dupa aceea, poti sa-l tai în bucati mai mici pentru o gatire uniforma sau sa-l lasi intreg, in functie de preferintele tale.
Marinarea: Intr-un bol mare, amesteca usturoiul maruntit, sucul si coaja rasa de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Adauga bucatile de pui in amestec si asigura-te ca sunt acoperite uniform cu marinada. Lasa-le sa stea la marinat in frigider timp de cel putin 30 de minute. Daca ai timp, poti sa le lasi si mai mult pentru a se absorbi mai bine aromele.
Gatirea: Incinge o tigaie mare sau o cratita la foc mediu-mare. Dupa ce s-a incins bine, adauga bucatile de pui impreuna cu marinada in tigaie. Prajeste-le pentru aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt frumos rumenite si gatite complet in interior. Asigura-te sa nu supra-prajesti puiul, altfel poate deveni uscat.
Servirea: După ce puiul este gatit, poti sa-l scoti din tigaie si sa-l asezi pe un platou de servire. Poti sa-l stropesti cu putin suc de lamaie proaspat si sa-l presari cu putin oregano sau cimbru proaspat pentru un plus de aroma. Serveste puiul cu garnituri la alegere, cum ar fi legume la gratar sau orez.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: butter chicken - cremos si aromat, pulpe de pui umplute invelite in bacon sau mazare cu carne de rata
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii