Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si sa adaugi sau sa elimini condimente în functie de gusturile tale.
Pregatirea puiului: Incepe prin a pregati pieptul de pui. Poti sa-l speli si sa-l stergi cu un prosop de hartie pentru a indeparta orice urme de apa. Dupa aceea, poti sa-l tai în bucati mai mici pentru o gatire uniforma sau sa-l lasi intreg, in functie de preferintele tale.
Marinarea: Intr-un bol mare, amesteca usturoiul maruntit, sucul si coaja rasa de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Adauga bucatile de pui in amestec si asigura-te ca sunt acoperite uniform cu marinada. Lasa-le sa stea la marinat in frigider timp de cel putin 30 de minute. Daca ai timp, poti sa le lasi si mai mult pentru a se absorbi mai bine aromele.
Gatirea: Incinge o tigaie mare sau o cratita la foc mediu-mare. Dupa ce s-a incins bine, adauga bucatile de pui impreuna cu marinada in tigaie. Prajeste-le pentru aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt frumos rumenite si gatite complet in interior. Asigura-te sa nu supra-prajesti puiul, altfel poate deveni uscat.
Servirea: După ce puiul este gatit, poti sa-l scoti din tigaie si sa-l asezi pe un platou de servire. Poti sa-l stropesti cu putin suc de lamaie proaspat si sa-l presari cu putin oregano sau cimbru proaspat pentru un plus de aroma. Serveste puiul cu garnituri la alegere, cum ar fi legume la gratar sau orez.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: butter chicken - cremos si aromat, pulpe de pui umplute invelite in bacon sau mazare cu carne de rata
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii