Butter chicken - cremos si aromat

Butter chicken este un preparat indian extrem de popular si delicios. Iata o reteta simpla pentru a pregati acasa acest fel de mancare.

Butter chicken - cremos si aromat

Ingrediente

  • Pentru marinata:
  • • 500g piept de pui, taiat în bucati
  • • 1 cana iaurt natural
  • • 2 lingurite de ghimbir ras
  • • 2 lingurite de usturoi tocat
  • • 1 lingurită de coriandru macinat
  • • 1 lingurita de chimion macinat
  • • 1 lingurita de garam masala
  • • 1 lingurita de turmeric
  • • Sare si piper după gust
  • Pentru sos:
  • • 2 linguri de ulei de masline sau ghee (unt clarificat)
  • • 2 cepe mari, tocate fin
  • • 4 rosiii mari, tocate
  • • 2 linguri de pasta de rosii
  • • 2 linguri de unt
  • • 1 lingurita de garam masala
  • • 1 lingurita de pudra de chili (optional, pentru un gust mai iute)
  • • 1 cana de smantana
  • • Sare si piper după gust
  • • Coriandru proaspat tocat pentru garnisire

Mod de preparare

Intr-un castron mare, amesteca iaurtul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, chimionul, garam masala, turmericul, sarea si piperul. Adauga bucatile de pui si lasa-le sa se marineze in acest amestec timp de cel putin o ora in frigider.

Intr-o tigaie mare sau o cratita, incinge uleiul de masline sau ghee-ul la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana devine moale si translucida.

Adauga rosiile tocate si pasta de rosii si gateste-le timp de aproximativ 5 minute, pana cand rosiile incep sa se descompuna.

Adauga untul, garam masala si pudra de chili (daca folosesti) si gateste timp de inca 2-3 minute.

Adauga bucatile de pui marinat in sosul de rosii si lasa-le sa fiarba pana cand puiul este gatit complet, timp de aproximativ 15-20 de minute, amestecand din cand în cand.

Redu focul la minim si adauga smantana. Amesteca bine si lasa sa fiarba inca 5-10 minute.

Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Serveste butter chicken cu orez basmati fierbinte si garnisit cu coriandru proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si altele: mancare de linte in stil indian, lipii cu pui tandoori si legume sau orez indian cu lamaie

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa