Butter chicken este un preparat indian extrem de popular si delicios. Iata o reteta simpla pentru a pregati acasa acest fel de mancare.
Intr-un castron mare, amesteca iaurtul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, chimionul, garam masala, turmericul, sarea si piperul. Adauga bucatile de pui si lasa-le sa se marineze in acest amestec timp de cel putin o ora in frigider.
Intr-o tigaie mare sau o cratita, incinge uleiul de masline sau ghee-ul la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana devine moale si translucida.
Adauga rosiile tocate si pasta de rosii si gateste-le timp de aproximativ 5 minute, pana cand rosiile incep sa se descompuna.
Adauga untul, garam masala si pudra de chili (daca folosesti) si gateste timp de inca 2-3 minute.
Adauga bucatile de pui marinat in sosul de rosii si lasa-le sa fiarba pana cand puiul este gatit complet, timp de aproximativ 15-20 de minute, amestecand din cand în cand.
Redu focul la minim si adauga smantana. Amesteca bine si lasa sa fiarba inca 5-10 minute.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Serveste butter chicken cu orez basmati fierbinte si garnisit cu coriandru proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si altele: mancare de linte in stil indian, lipii cu pui tandoori si legume sau orez indian cu lamaie
Pofta buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMa intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final. Mie mi s-au parut destul de bune...
Galuste cu pruneSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii