Mincare de Linte in Stil Indian

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mincare de Linte in Stil Indian

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 3-2 cartofi
  • Ceapa rosie, alba si verde (stim ca le au cu culorile )
  • 3-4 catei de usturoi
  • Rosii
  • Ardei rosu
  • ardei verde
  • Menta
  • Curry
  • Ulei
  • sare

Mod de preparare

Punem intai de toate lintea la inmuiat (nu mai mult de-o ora, daca o punem in apa calda si-o mentinem la aceasta temperatura).

Ora asta va trece repede fiindca avem de curatit cepele, cartofii, ardeii, usturoiul, rosiile, apoi de imbucatatit pe dansele cum ne trece prin cap clipocit.

Incingem cuptorul, evaluam din ochi o tava cuprinzatoare si-o ungem bine cu ulei din belsug. Scurgem lintea de apa in care s-a inmuiat si impreuna cu toate cele de mai sus o trantim de la mica inaltime in tava; acoperim cu orice fel de zeama: apa in care s-a inmuiat lintea, suc de rosii, supa de legume sau carne ori o combinatie din toate astea, inclusiv zeama de robinet :)).

Avand acum un fel de supa putem amesteca in tava fara ca rosiile sa se faca praf si condimentam cu menta, curry, sare. Punem la cuptorul preincalzit si-o lasam timp de o ora (sau pana cand zeama scade simtitor - avem o mancarica de-acum si nu o supa - atunci e gata)

Este f. gustoasa si f. simplu de facut (mi-a luat mai mult timp s-o scriu decat am facut-o)

Serviti in farfurii cu margini largi pe care le imbracati cu rondele de rosii, ardeiuri de toate culorile si ceapa rosie.

Trebuie sa mai adaog ca-i musai s-o mancati cu mana si lipia in loc de tacamuri?

Mancarea asta merge la fel de bine si cu carne (de pui, porc) doar ca inainte de-a pune claie peste gramada ingredientele, parpaliti bine bucatile de carne.

Pofta buna, dac-o incercati
Cea mai simpla formula de-a gati lintea vine de la poporul care gateste doar cand nu sta in pozitia "lotus".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Biscuiti prajiti-Banane prajite
5
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Parteneri
Sufleu de branzeturi
Bucataras.RO

Sufleu de branzeturi

Ce sa va mai spun...o pufosenie delicioasa!

Sufleu de branzeturi
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti