Ingrediente

Pentru 4 tortillas de 34 cm:
2 cani faina
1 1/2 lingurita de praf de copt
1 lingurita sare
2 lingurite ulei
3/4 cana lapte caldut

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate. Se adauga uleiul, apoi treptat laptele caldut. Se framanta bine, pana cand aluatul se aduna tot intr-o bila elastic. Eu l-am facut la robot, dar poate fi facut fara probleme si la mana. Daca aluatul pare prea tare, mai puteti pune 1-2 linguri de lapte. (la mine nu a fost cazul, dar depinde si de faina folosita…)

Puneti aluatul intr-un bol si acoperiti-l cu folie alimentara. Lasati-l sa se odihneasca 20 de minute.

Impartiti-l in 4 bile, acoperiti din nou cu folie alimentara si mai lasati 10 minute.

Pe suprafata de lucru, presarati putina faina sau ungeti-o cu ulei (eu am preferat a doua varianta). Luati una din bilele de aluat si intindeti-o intr-o foaie cat mai subtire (nu cred ca avea mai mult de 1 mm grosime. Aluatul e foarte elastic si rezistent). Se decupeaza in forma de cerc si se pune intr-o tigaie fierbinte. (Tigaia mea are diametrul de 36 cm. Aluatul se strange in timpul coptului, de asta mi-au iesit de 34 cm).

Aluatul se umfla putin si formeaza mici bule. In functie de cat e de fierbinte tigaia, trebuie copt cam 1 minut pe fiecare parte.

Pastrati-le acoperite, pentru a nu se usca. Pot fi si congelate, in cazul in care ati facut prea multe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tortillas" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

g1a9b6i1
•  05.05.2014 23:11:32

Arata super cred k sant si gustoase dar nu inteleg de ce le-ai numit Tortillas?
TORTILLA este o omleta cu cartofi su cu sunca sau cu ce mai vrei tu prin ea

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tortillas