Se amesteca ingredientele uscate. Se adauga uleiul, apoi treptat laptele caldut. Se framanta bine, pana cand aluatul se aduna tot intr-o bila elastic. Eu l-am facut la robot, dar poate fi facut fara probleme si la mana. Daca aluatul pare prea tare, mai puteti pune 1-2 linguri de lapte. (la mine nu a fost cazul, dar depinde si de faina folosita…)
Puneti aluatul intr-un bol si acoperiti-l cu folie alimentara. Lasati-l sa se odihneasca 20 de minute.
Impartiti-l in 4 bile, acoperiti din nou cu folie alimentara si mai lasati 10 minute.
Pe suprafata de lucru, presarati putina faina sau ungeti-o cu ulei (eu am preferat a doua varianta). Luati una din bilele de aluat si intindeti-o intr-o foaie cat mai subtire (nu cred ca avea mai mult de 1 mm grosime. Aluatul e foarte elastic si rezistent). Se decupeaza in forma de cerc si se pune intr-o tigaie fierbinte. (Tigaia mea are diametrul de 36 cm. Aluatul se strange in timpul coptului, de asta mi-au iesit de 34 cm).
Aluatul se umfla putin si formeaza mici bule. In functie de cat e de fierbinte tigaia, trebuie copt cam 1 minut pe fiecare parte.
Pastrati-le acoperite, pentru a nu se usca. Pot fi si congelate, in cazul in care ati facut prea multe.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii