Ingrediente

Baza de tarta
130g de faina
20g de zahar tos
90g de unt
35ml de apa
3g de sare
Crema de branza
150g de ricotta
1 esenta de rom
30g de zahar pudra
1 praf de sare
vanilie
coaja de portocala si lamaie
1 albus
Crema de migdale
1 galbenus
40g de zahar pudra
25g de maizena
2 linguri de sirop de migdale (sau cateva picaturi de esenta) 250ml de lapte
Capsuni

Mod de preparare

Baza de tarta

Intr-un vas punem faina si zaharul tos. Adaugam untul moale taiat in cuburi maruntele. Amestecam din varful degetelor pana untul este incorporat si se formeaza o pudra grunjoasa.

Sarea se dizolva in apa si adaugam cate putin in aluat pana se formeaza o masa supla. Se aseaza in forma rotunda in film alimentar si se da la rece.

Pentru crema de branza se amesteca toate ingredientele.

Crema de migdale
Laptele se pune pe foc impreuna cu siropul de migdale. Galbenusul se amesteca cu zaharul si maizena pana se inalbeste. Laptele cald se varsa cate putin peste crema de ou, se rastoarna cu totul in vasul in care a fost incalzit laptele si se da din nou pe foc. Se amesteca cu lingura pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Capsunile se spala si se curata de codita.

Aluatul de tarta se aseaza in forme, intepam la baza cu o furculita de mai multe ori, asezam crema de branza si coacem la cuptorul preincalzit. (180°c)

Scoatem tartele cand s-au rumenit si le asezam pe un grilaj sa se racoreasca, depunem peste branza crema de migdale si capsunile. Dam la rece.

Servim.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarte cu Capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarte cu Capsuni