Tarte cu Capsuni

Complexitate
redusa
Tarte cu Capsuni

Ingrediente

  • Baza de tarta
  • 130g de faina
  • 20g de zahar tos
  • 90g de unt
  • 35ml de apa
  • 3g de sare
  • Crema de branza
  • 150g de ricotta
  • 1 esenta de rom
  • 30g de zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala si lamaie
  • 1 albus
  • Crema de migdale
  • 1 galbenus
  • 40g de zahar pudra
  • 25g de maizena
  • 2 linguri de sirop de migdale (sau cateva picaturi de esenta) 250ml de lapte
  • Capsuni

Mod de preparare

Baza de tarta

Intr-un vas punem faina si zaharul tos. Adaugam untul moale taiat in cuburi maruntele. Amestecam din varful degetelor pana untul este incorporat si se formeaza o pudra grunjoasa.

Sarea se dizolva in apa si adaugam cate putin in aluat pana se formeaza o masa supla. Se aseaza in forma rotunda in film alimentar si se da la rece.

Pentru crema de branza se amesteca toate ingredientele.

Crema de migdale
Laptele se pune pe foc impreuna cu siropul de migdale. Galbenusul se amesteca cu zaharul si maizena pana se inalbeste. Laptele cald se varsa cate putin peste crema de ou, se rastoarna cu totul in vasul in care a fost incalzit laptele si se da din nou pe foc. Se amesteca cu lingura pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Capsunile se spala si se curata de codita.

Aluatul de tarta se aseaza in forme, intepam la baza cu o furculita de mai multe ori, asezam crema de branza si coacem la cuptorul preincalzit. (180°c)

Scoatem tartele cand s-au rumenit si le asezam pe un grilaj sa se racoreasca, depunem peste branza crema de migdale si capsunile. Dam la rece.

Servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura