Clatite cu dovlecei cu sos de iaurt - fragede si aromate

Clatite cu dovlecei fragede si aromate, prajite rapid si servite alaturi de un sos racoritor din iaurt cu usturoi si lamaie. O reteta simpla, de vara, ideala ca aperitiv sau gustare usoara.

Clatite cu dovlecei cu sos de iaurt - fragede si aromate

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii (zucchini)
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 2 linguri pesmet (optional, pentru textura)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri marar sau patrunjel tocat
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit
  • Ingrediente pentru sosul de iaurt:
  • 200 g iaurt grecesc sau iaurt gras
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Sare si marar/patrunjel, dupa gust

Mod de preparare

Rade dovleceii pe razatoarea mare. Presara un praf de sare si lasa-i la scurs 15-20 minute. Apoi stoarce-i bine in maini sau intr-un prosop curat, pentru a elimina excesul de lichid. Intr-un bol mare, combina dovleceii storsi cu ouale, faina, pesmetul, ceapa, usturoiul si verdeata. Condimenteaza cu sare si piper. Daca amestecul pare prea moale, mai adauga o lingura de faina. Incinge ulei intr-o tigaie. Ia cu o lingura din compozitie si pune in tigaie, aplatizand usor. Prajeste clatitele la foc mediu, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Scoate-le pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Sosul de iaurt:
Amesteca iaurtul cu usturoiul, zeama de lamaie, sarea si verdeata. Lasa-l la frigider pana la servire. Serveste clatitele calde sau reci, alaturi de sosul racoritor de iaurt. Sunt perfecte ca aperitiv, gustare sau garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie