Tinem foietajul la temperatura camerei, cind foile sint dezghetate le desfacem si le ungem cu unt topit.
Pentru umplutura pregatim asa:
3 cupe de zahar brun in care punem 2-3 lingurite de scortisoara si si distribuim compozitia pe cele doua foi pe care le-am uns in prealabil cu untul topit.
Presaram stafide, iar eu am mai pus citeva lingurite de dulceata de visine (si a meritat) si nuca taiata cu cutitul. Foaia umpluta se ruleaza si se taie cam 6 buc (cam atit a fost marimea foii mele)
150 g unt moale la temperatura camerei se invirte cu 2 cupe de zahar brun si se pune cu lingurita in tava de briose. Peste el mai presaram citeva bucatele de nuca taiata cu cutitul, peste care punem bucatile de foietaj.
Tavitele (eu am folosit si teflon si de folie asa mi s-a ajuns), le punem intr-o alta tava in care putem pune hirtie de copt.
E important sa folosim inca o tava din doua motive:
- daca se umfla zaharul , sa nu dea in cuptor sa va afumati casa cum am patit eu la prima tura
- si totodata nu se arda in partea de jos.
Se dau la cuptor pentru 30- 35 de min la o temp de 400F sau 200C sau pina sint aramii.
Eu le-am intors pe fiecare in cupa dupa ce le-am scos si le-am lasat cam 5 min.
De preferat a se consuma calde.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!
Drob de curcanIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii