Omogenizati repede (cel mai bine folosind un robot) faina cernuta impreuna cu praful de copt, sarea, untul rece si zaharul. Transferati compozitia intr-un vas mai mare si faceti la mijloc o gropita.
Separat, incalziti intr-o tigaie, pe foc, 1 minut (sau intr-un vas la microunde), pana se infierbanta bine, dar sa nu fiarba, iaurtul, laptele si vanilia. Nu va panicati daca amestecul incalzit nu va arata prea bine. Turnati-l fierbinte peste compozitia cu faina si amestecati repede cu ajutorul unui cutit, doar pana se omogenizeaza.
Intre timp, incingeti o tava de copt in cuptor, la 220 grade. Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru infainata si framantati usor, cu mainile date prin faina, atat cat sa obtineti o consistenta fina si moale. Intindeti o foaie cu grosimea de 2-3 cm, din care decupati cu o forma trecuta prin faina, cercuri.
Framantati repede si usor aluatul ramas, intindeti-l din nou si repetati operatiunea de decupat cercuri, pana epuizati tot aluatul. Ungeti rondelele cu ou batut si amestecat cu putin lapte. Scoateti tava incinsa din cuptor, presarati-o imediat cu faina si asezati repede in ea discurile de aluat, usor distantate. Dati repede tava la cuptorul incins si coaceti aproximativ 10-12 minute sau pana ce painicile cresc, sunt coapte si usor aurii.
Se servesc imediat, fierbinti sau in ziua prepararii.
Precizari:
-Sunt niste painici pufoase cu o crusta perfecta la suprafata, gata in 30 minute, tocmai bune pentru micul dejun sau o cina usoara.
-Daca nu aveti faina cu agent de crestere, adaugati in plus la faina, de la Dr. Oetker, putin mai mult de 1/2 din plicul aGarant pentru aluaturi dospitea, fara insa sa renuntati la praful de copt din reteta.
-Secretul reusitei este sa framantati aluatul cat mai putin posibil.
-Lichidele fierbinti vor face ca aluatul sa creasca pe loc, inca de la inceput, de aceea trebuie sa lucrati repede.
-Painicile coapte si racite, pot fi congelate cel mult 1 luna, in pungi speciale pentru congelator, din care ati eliminat aerul. La nevoie, decongelati la temperature camerei si incalziti-le la cuptor, cateva minute.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii