Ingrediente

Pt o foaie:
3 oua
3 lg apa rece
6 lg zahar
5 lg faina
3 lg nuca macinata
1 lgta bicarbonat de sodiu
putin otet sau zeama de lamaie
Pt crema:
300 ml lapte
3 lg faina
200 g zahar
3 galbenusuri
250 g margarina
Pt caramel:
400 g zahar
Pt spuma:
3 albusuri
150 g zahar
ciocolata

Mod de preparare

Se fac trei foi, deci triplati cantitatile.

Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat in continuare.

Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamaie - eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.

Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.

Am tapetat tava cu hartie de copt-apropo, am tava noua primita de Pasti :-) si am turnat usor compozitia si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 160 de grade.

Cred ca in 15 min. a fost gata.
Am procedat la fel si pentru celelalte doua foi. . . of, cate vase de spalaaat. . .

Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.

Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o crema fina.

Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca am impartit cantitatea in doua, am pus 200 g zahar la topit, am turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie am mai adaugat 50 g zahar, deci 250 g si s-a umplut toata foaia de caramelul minunat. Lasam la racit.

Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar.

Ansamblarea:
Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema, apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata - eu am ales ultima varianta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Petre Roman" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

rami10
•  26.07.2010 15:13:12

Mmm, gustoasa rau , nu gluma.

liana10
•  07.07.2010 01:21:48

Multumesc pt. sugestie, Monika. Sigur voi incerca.

monikaslz
•  07.05.2010 14:55:38

sunt sigura ca e buna si varianta ta.Eu am o reteta mult mai simpla un blat din 6 oua ,nuci.Blatul il imparti in 2 sau 3 cum vrei torni caramelul fierbinte peste blatul racit iar apoi pui crema . e mai simplu de facut , merge mai repede si la fel de gustoasa

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Petre Roman