Ingrediente

Ingrediente ptr blat:
5 oua
300g zahar
100g nuca macinata
5 linguri apa
1 praf copt
200g faina
Ingrediente ptr crema:
1/2l lapte
5 linguri faina
2 plicuri vanilie
coaja rasa de la o portocala
200g unt (marg Rama)
200g zahar pudra
Ingrediente ptr glazura:
200g zahar pudra
2 ling cacao
3 ling ulei
1 lingurita otet
3linguri apa fierbinte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Prepararea blatului-Se bat ouale cu 5ling apa, se adauga zaharul, nuca macinata, faina si praful de copt. Se face un blat obisnuit si se taie n doua.

Preparare crema-Laptele se pune la ncalzit, se rade coaja de la portocala, se amesteca cu faina, vanilia si apoi cu laptele fierbinte. Se pune pe foc si se amesteca pana se ngroase, incontinuu sa nu faca cocoloase. Se pune la rece, apoi se amesteca untul cu zaharul praf si apoi cu crema racita.

Asamblarea prajiturii:
Se taie blatu n doua, se siropeaza partea de jos cu sirop facut din zahar, apa si esenta de rom, peste blatul siropat se pune 1/2 din crema, peste care se aseaza piscoturile inmuiate in acelasi sirop si asezate una langa alta.

Pui restul de crema si celalalt blat deasupra pe care il insiropezi cu restul de sirop (SE FACE CAM 1L DE SIROP)

Peste blat se face glazura din ingredientele mentionate mai sus astfel:

Se pune intr un bol zaharul pudra, cacaoa, uleiul si otetul, se amesteca toate cu apa fierbinte astfel incat sa devina o pasta mai vascoasa, dar sa se poata intinde peste blat. Se pune cca 2-3h la rece, se taie dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Piscoturi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Piscoturi