Prajitura cu Piscoturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente ptr blat:
  • 5 oua
  • 300g zahar
  • 100g nuca macinata
  • 5 linguri apa
  • 1 praf copt
  • 200g faina
  • Ingrediente ptr crema:
  • 1/2l lapte
  • 5 linguri faina
  • 2 plicuri vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200g unt (marg Rama)
  • 200g zahar pudra
  • Ingrediente ptr glazura:
  • 200g zahar pudra
  • 2 ling cacao
  • 3 ling ulei
  • 1 lingurita otet
  • 3linguri apa fierbinte

Mod de preparare

Prepararea blatului-Se bat ouale cu 5ling apa, se adauga zaharul, nuca macinata, faina si praful de copt. Se face un blat obisnuit si se taie n doua.

Preparare crema-Laptele se pune la ncalzit, se rade coaja de la portocala, se amesteca cu faina, vanilia si apoi cu laptele fierbinte. Se pune pe foc si se amesteca pana se ngroase, incontinuu sa nu faca cocoloase. Se pune la rece, apoi se amesteca untul cu zaharul praf si apoi cu crema racita.

Asamblarea prajiturii:
Se taie blatu n doua, se siropeaza partea de jos cu sirop facut din zahar, apa si esenta de rom, peste blatul siropat se pune 1/2 din crema, peste care se aseaza piscoturile inmuiate in acelasi sirop si asezate una langa alta.

Pui restul de crema si celalalt blat deasupra pe care il insiropezi cu restul de sirop (SE FACE CAM 1L DE SIROP)

Peste blat se face glazura din ingredientele mentionate mai sus astfel:

Se pune intr un bol zaharul pudra, cacaoa, uleiul si otetul, se amesteca toate cu apa fierbinte astfel incat sa devina o pasta mai vascoasa, dar sa se poata intinde peste blat. Se pune cca 2-3h la rece, se taie dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc