Ingrediente

400 gr foi de placinta,
600-700 gr branza proaspata de vaci,
3 oua,
250gr zahar,
200gr unt,
coaja rasa de la o lamiae mai mare (sau 2 mici),
1 plic zahar vanilinat,
2 lingurite esenta de vanilie,
sare, cateva linguri cu gris

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
1. Amesteci branza cu ouale, 1-2 linguri de zahar, zaharul vanilinat, esenta, un praf de sare.
2. Topesti untul si ungi cu o pensula o tava rotunda (26-28cm) . Asezi o foaie de placinta, o ungi cu unt topit si apoi pe rand alte foi pana ajungi la jumatatea numarului total de foi.
3. Presari grisul, pui amestecul de branza in strat cat mai uniform si acoperi cu restul de foi, la fel unse cu unt topit fiecare.
4. Se taie placinta felii ca de tort, romburi, patrate sau cum va place. Atentie: sa nu iasa umplutura cand se taie foaia.
5. Daca a mai ramas unt se toarna deasupra.
6. Se da placinta in cuptorul preincalzit circa 45 minute, foc mediu pana se rumeneste frumos.
7. Intre timp se face siropul: 500ml apa se lasa pe foc cu restul de zahar:pana scade 100ml. Se adauga coaja de lamaie (eu am adaugat si coaja unei portocale rasa numai partea colorata) si se mai lasa 2 minute pe foc mic.
8. Cand placinta s-a copt, se strecoara siropul fierbinte peste placinta fierbinte, cat mai uniform si se maid a la cuptor 5-10 minute pana se absoarbe tot siropul.
Pofta buna!

Se serveste calda sau rece cu inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta insiropata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elena.elena
•  15.09.2011 22:08:30

Arata senzational si apetisant!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta insiropata