Placinta insiropata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta insiropata

Ingrediente

  • 400 gr foi de placinta,
  • 600-700 gr branza proaspata de vaci,
  • 3 oua,
  • 250gr zahar,
  • 200gr unt,
  • coaja rasa de la o lamiae mai mare (sau 2 mici),
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 2 lingurite esenta de vanilie,
  • sare, cateva linguri cu gris

Mod de preparare

1. Amesteci branza cu ouale, 1-2 linguri de zahar, zaharul vanilinat, esenta, un praf de sare.
2. Topesti untul si ungi cu o pensula o tava rotunda (26-28cm) . Asezi o foaie de placinta, o ungi cu unt topit si apoi pe rand alte foi pana ajungi la jumatatea numarului total de foi.
3. Presari grisul, pui amestecul de branza in strat cat mai uniform si acoperi cu restul de foi, la fel unse cu unt topit fiecare.
4. Se taie placinta felii ca de tort, romburi, patrate sau cum va place. Atentie: sa nu iasa umplutura cand se taie foaia.
5. Daca a mai ramas unt se toarna deasupra.
6. Se da placinta in cuptorul preincalzit circa 45 minute, foc mediu pana se rumeneste frumos.
7. Intre timp se face siropul: 500ml apa se lasa pe foc cu restul de zahar:pana scade 100ml. Se adauga coaja de lamaie (eu am adaugat si coaja unei portocale – rasa numai partea colorata) si se mai lasa 2 minute pe foc mic.
8. Cand placinta s-a copt, se strecoara siropul fierbinte peste placinta fierbinte, cat mai uniform si se maid a la cuptor 5-10 minute pana se absoarbe tot siropul.
Pofta buna!

Se serveste calda sau rece cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca
Bucataras.RO

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Nu cred ca exista cineva caruia sa nu-i placa ciorba de fasole. Si daca mai are si o bucata de ciolan afumat sau sunculita...

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola