Pentru aluat, se dizolva drojdia in putin lapte, se adauga zaharul si sarea, restul de lapte si faina cat sa iasa ca o smantana groasa.
Se amesteca bine, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca, acoperit cu un servet (20-30min). Apoi se adauga sucul de rosii, restul de faina, uleiul treptat, si se framanta. Aluatul trebuie sa ramana destul de moale, asa ca nu adaugati toata faina o data. s-ar putea sa mai ramana sau sa mai trebuiasca suplimentata cantitatea. Se lasa la crescut 30min.
Intre timp se pregateste umplutura. Urda se faramiteaza cu o furculita, se adauga smantana si iaurtul, verdeata tocata, sare dupa gust si oul. Se omogenizeaza bine.
Dupa ce a crescut, aluatul se rastoarna pe o planseta presarata din belsug cu faina si se intinde o foaie mai grosuta. Se intinde peste ea umplutura si se ruleaza.
Eu am asezat-o in spirala intr-un vas rotund uns cu ulei, si dupa coacere am taiat-o felii, ca pe tort.
Se coace 30-40 min la 200 grade.
Pofta mare!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii