Placinta cu Urda si Verdeata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Urda si Verdeata

Ingrediente

  • Aluat:
  • o cana de lapte cald (aprox 200ml)
  • 100ml ulei
  • 100ml suc sau pasta de rosii - optional
  • 500g faina
  • o jumatate de cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 500 g urda
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 linguri iaurt
  • 1 ou
  • o legatura marar
  • 1-2 fire ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

Pentru aluat, se dizolva drojdia in putin lapte, se adauga zaharul si sarea, restul de lapte si faina cat sa iasa ca o smantana groasa.

Se amesteca bine, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca, acoperit cu un servet (20-30min). Apoi se adauga sucul de rosii, restul de faina, uleiul treptat, si se framanta. Aluatul trebuie sa ramana destul de moale, asa ca nu adaugati toata faina o data. s-ar putea sa mai ramana sau sa mai trebuiasca suplimentata cantitatea. Se lasa la crescut 30min.

Intre timp se pregateste umplutura. Urda se faramiteaza cu o furculita, se adauga smantana si iaurtul, verdeata tocata, sare dupa gust si oul. Se omogenizeaza bine.

Dupa ce a crescut, aluatul se rastoarna pe o planseta presarata din belsug cu faina si se intinde o foaie mai grosuta. Se intinde peste ea umplutura si se ruleaza.

Eu am asezat-o in spirala intr-un vas rotund uns cu ulei, si dupa coacere am taiat-o felii, ca pe tort.

Se coace 30-40 min la 200 grade.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa