Merele de curata de coaja si se rad mare, dupa care se pun intr-o cratita la calit, iar daca nu sunt suficient de dulci se adauga si paharul de zahar, se amesteca sa nu se lipeasca. Dupa ce au scazut putin, se adauga scortisoara si romul; se da de pe foc.
Cuptorul se aprinde si se lasa la incins, timp in care se prepara aluatul pentru foi: intr-un bol se toarna borsul si uleiul, sarea praful de copt si faina in ploaie, cat incape pana se obtine o coca potrivit de tare. Aceasta se imparte in 4, si se intinde cate o foaie de aproximativ 2 cm grosime care sa depaseasca dimensiunile tavii cu putin.
Aceasta se pune in tava unsa si tapetata, turnam o parte din compozitia de mere, si urmeaza alta foaie la fel de mare ca prima. La margini se prind foile si se ruleaza in interiorul tavii. Se unge cu ulei foaia de deasupra si se da la cuptor pana ce rumeneste.
Dupa aceea, se presara zahar pudra si se lasa sa se raceasca. Apoi se indeparteaza marginile din coca si este gata de servire.
Sa aveti pofta!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii