Se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia care a fost si ea dizolvata in doua linguri cu apa calduta, se adauga un praf de sare, otetul si uleiul amestecand incet, apoi vom incepe sa framantam pana obtinem un aluat elastic.
Acest aluat se imparte in patru. , intindem cu sucitorul si obtinem patru foi fiecare avand dimensiunea unei farfurii mari intinse.
Punem pe masa o foaie o ungem cu unt apoi punem o alta foaie peste ea. Asa procedam si cu celelalte doua foi. In total vom obtine doar doua foi. Una o lasam sa se odihneasca, cealalta o vom lua incet si o vom intinde mai intai in mana foarte incet avand grija sa nu se rupa.
Aceasta foaie o vom pune pe masa de lucru in care am pus o fata de masa pe care eu o folosesc doar la aceste placinte, cu ajutorul ei vom rula foaia cu umplutura.
Deci punem foaia pe masa si incepem sa o intindem foarte incet pana va ajunge subtire ca foita de tigara ... ea fiind foarte elastica se va intinde usor si vom obtine o foaie foarte mare aproape cat toata masa. Se stropeste foaia cu ulei si vom pune pe ea umplutura de mere pe care am obtinut-o astfel.
Merele date pe razatoare, se amesteca cu zaharul vanilat romul si zaharul. In momentul cand vom pune umplutura pe foaie vom stoarce merele pentru ca ele isi vor lasa zeama de aceea aceasta umplutura e bine sa se faca inainte de a incepe noi sa facem aluatul.
Dupa ce am umplut foaia vom incepe sa rulam cu aceasta fata de masa, obtinand un rulou lung pe care il vom taia in doua si le vom pune intr-o tava unsa cu ulei. La fel vom proceda si cu cealalta foaie.
Dupa ce am terminat, o punem in tava si ungem placinta cu ulei si apoi o introducem in cuptorul care a fost incalzit in prealabil. o vom tine in jur de 30 minute pana se rumeneste deasupra. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
pofta buna!
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii