Ingrediente

Ingrediente aluat 1:
150 gr faina
100 ml apa calduta
15 gr drojdie
1 praf sare
Ingrediente aluat 2:
350 gr faina
100 gr rama (unt)
100 ml apa
1 lingura zahar
1/2 lingurita sare
2 oua
Umplutura:
400 gr de sunca in felii subtiri
200 gr cas (cascaval) ras
200 gr porumb
ketchup picant sau dulce
1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare

Aluatul 1: se amesteca 150 gr faina cu 100 ml apa calduta in care dizolvam si 15 gr drojdie si praful de sare, se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.

Aluatul 2: se framanta 350 gr. faina, 100 ml apa, 100 gr unt moale, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare, 2 oua.

Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine, dupa care se impacheteaza in folie si se pune la rece jumatate de ora.

Preparare:
Se intind trei discuri egale. Peste primul disc se pune ketchup, cas ras, porumb si felii subtiri de sunca, apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de ketchup, cas, porumb si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu rotita, ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta. Triunghiurile obtinute se rasucesc cu partea de jos in sus. Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptorul preincalzit, 25-30 de min. la 180 grade C (in caz ca aveti cuptor electric). La cuptorul pe gaz, se pune la copt placinta dupa ce a fost incalzit in prealabil cuptorul si se lasa pana se rumeneste frumos.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta a la Moni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta a la Moni