Pizza de casa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pizza de casa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Drojdie – 5 g
  • Apa calduta – 300 ml
  • Sare – 2 lingurite
  • Zahar – 1 lingurita
  • Faina calitativa – 700 g
  • Ulei – 50 ml
  • Malai – 2 lingurite
  • Gris – 2 lingurite
  • Pentru compozitie:
  • Mozzarella gourmet (pentru pizza) – 100 g
  • Busuioc – 12-15 frunze
  • Masline Kalamata – 10-12 buc
  • Pentru sos de rosii:
  • Rosii proaspete – 3 buc
  • Bulion – 2 linguri
  • Busuioc – 4-5 frunze
  • Oregano – 2 frunze
  • Zahar – 1 varf de cutit
  • Ulei de masline – 1 lingurita
  • Sare si piper dupa gust
  • Extra:
  • Faina pentru intins blatul

Mod de preparare

Introduceti toate ingredientele de sos de pizza intr-un blender si blendati pana obtineti o pasta omogena;
Puneti-o pe plita la foc mediu si lasati-o sa scada;
Lasati sosul la racit;
Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;
Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;
Amestecati bine;
Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;
Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;
Amestecati malaiul cu grisul;
Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;
Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;
Puneti sos de rosii pe deasupra, mozzarella rasa sau taiata cubulete mici, busuioc si masline Kalamata;
Incingeti cuptorul la 200-210 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;
Scoateti-o atunci cand s-a rumenit si s-a patruns perfect;
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa