Ingrediente

Pentru blat:
Drojdie – 5 g
Apa calduta – 300 ml
Sare – 2 lingurite
Zahar – 1 lingurita
Faina calitativa – 700 g
Ulei – 50 ml
Malai – 2 lingurite
Gris – 2 lingurite
Pentru compozitie:
Mozzarella gourmet (pentru pizza) – 100 g
Busuioc – 12-15 frunze
Masline Kalamata – 10-12 buc
Pentru sos de rosii:
Rosii proaspete – 3 buc
Bulion – 2 linguri
Busuioc – 4-5 frunze
Oregano – 2 frunze
Zahar – 1 varf de cutit
Ulei de masline – 1 lingurita
Sare si piper dupa gust
Extra:
Faina pentru intins blatul

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Introduceti toate ingredientele de sos de pizza intr-un blender si blendati pana obtineti o pasta omogena;
Puneti-o pe plita la foc mediu si lasati-o sa scada;
Lasati sosul la racit;
Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;
Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;
Amestecati bine;
Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;
Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;
Amestecati malaiul cu grisul;
Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;
Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;
Puneti sos de rosii pe deasupra, mozzarella rasa sau taiata cubulete mici, busuioc si masline Kalamata;
Incingeti cuptorul la 200-210 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;
Scoateti-o atunci cand s-a rumenit si s-a patruns perfect;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza de casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizza de casa