Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • Pentru topping:
  • 100 gr bacon
  • 1/2 borcan ciuperci taiate
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 felie mozzarella
  • 150 gr cascaval
  • 250 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina.
Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si framantam pana obtinem un aluat elastic.
La final incorporam uleiul de masline.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca cam 40 de minute, intr-un loc ferit de curent.
Topping-ul:
Rosiile decojite le trecem prin blender.
Le punem intr-o cratita cu putina sare, piper, rozmarin si busuioc uscat.
Ii dam cateva clocote sa se ingroase putin, apoi lasam sosul la racorit.
Ciupercile le spalam, le tamponam cu un servetel, baconul il taiem cubulete.
Mozzarella o taiem cubulete mici, cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, il rasturnam.
Il impartim in doua, intindem doua foi potrivit de subtiri, le asezam in toua tavi rotunde, tapetate cu hartie de copt.
Le intepam cu furculita, le ungem cu sosul de rosii ce l-am pregatit.
Peste punem bucati de bacon, ciuperci, mozzarella, parmezan si cascaval, totul impartit in mod egal pentru ambele pizza.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc.
Se servesc calde! Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa