Ingrediente
● 6 felii patrate de foetaj (15cmX15 cm) sau o foaie mare |
● umplutura de ciuperci |
● 1 ou batut cu o lingura de apa |
● seminte de susan |
● Umplutura de ciuperci: |
● 500 gr ciuperci tocate |
● o ceapa medie tocata |
● 1 catel de usturoi tocat |
● marar si patrunjel tocat |
● 3 linguri smantana lichida |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Se caleste ceapa 2-3 min pana este translucenta, apoi se adauga usturoiul si apoi ciupercile. Se pune sare si piper. Se lasa sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga smantana, mararul si patrunjelul si se lasa sa scada sosul.
Am intins putin patratele de foetaj pe lung pana erau cam de 20 cm si le-am umplut cu ciuperci, apoi le-am rulat destul de strans ca sa nu ramana aer. Am uns rulourile cu ou si am presarat seminte de susan, apoi le-am taiat in felii de 2 cm. Mie mi-au iesit 30 de bucati.
Le-am bagat la cuptor la foc mediu pe gratarul cel mai de sus ca sa nu se arda, pt. 20-25 min, pana s-au umflat si aurit pe deasupra.
Se servesc reci. Se pot umple cu branza, carne tocata deja pregatita, sunca si cascaval, dupa preferinta fiecaruia. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pateuri cu Ciuperci I" nu uita sa ii faci un review.
Am intins putin patratele de foetaj pe lung pana erau cam de 20 cm si le-am umplut cu ciuperci, apoi le-am rulat destul de strans ca sa nu ramana aer. Am uns rulourile cu ou si am presarat seminte de susan, apoi le-am taiat in felii de 2 cm. Mie mi-au iesit 30 de bucati.
Le-am bagat la cuptor la foc mediu pe gratarul cel mai de sus ca sa nu se arda, pt. 20-25 min, pana s-au umflat si aurit pe deasupra.
Se servesc reci. Se pot umple cu branza, carne tocata deja pregatita, sunca si cascaval, dupa preferinta fiecaruia. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pateuri cu Ciuperci I" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
cara
• 19.04.2008 18:58:34
Sunt extrem de bune(pot sa zic ca-s mult mai bune decat minipateurile cu ciuperci pe care le mancam pe vremuri la patiserie). Le-am facut de 'n' ori si o sa le mai fac. Rezista bine de pe o zi pe alta, se pot manca reci, se pastreaza fragede si sunt excelente pentru petreceri. Thanx, Roxi!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 16.09.2009 22:58:01
Le-am facut si eu de doua ori pana acum, sunt excelente!