Ingrediente

6 felii patrate de foetaj (15cmX15 cm) sau o foaie mare
umplutura de ciuperci
1 ou batut cu o lingura de apa
seminte de susan
Umplutura de ciuperci:
500 gr ciuperci tocate
o ceapa medie tocata
1 catel de usturoi tocat
marar si patrunjel tocat
3 linguri smantana lichida
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se caleste ceapa 2-3 min pana este translucenta, apoi se adauga usturoiul si apoi ciupercile. Se pune sare si piper. Se lasa sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga smantana, mararul si patrunjelul si se lasa sa scada sosul.

Am intins putin patratele de foetaj pe lung pana erau cam de 20 cm si le-am umplut cu ciuperci, apoi le-am rulat destul de strans ca sa nu ramana aer. Am uns rulourile cu ou si am presarat seminte de susan, apoi le-am taiat in felii de 2 cm. Mie mi-au iesit 30 de bucati.

Le-am bagat la cuptor la foc mediu pe gratarul cel mai de sus ca sa nu se arda, pt. 20-25 min, pana s-au umflat si aurit pe deasupra.
Se servesc reci. Se pot umple cu branza, carne tocata deja pregatita, sunca si cascaval, dupa preferinta fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pateuri cu Ciuperci I" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

piatralunii
•  16.09.2009 22:58:01

Le-am facut si eu de doua ori pana acum, sunt excelente!

cara
•  19.04.2008 18:58:34

Sunt extrem de bune(pot sa zic ca-s mult mai bune decat minipateurile cu ciuperci pe care le mancam pe vremuri la patiserie). Le-am facut de 'n' ori si o sa le mai fac. Rezista bine de pe o zi pe alta, se pot manca reci, se pastreaza fragede si sunt excelente pentru petreceri. Thanx, Roxi!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pateuri cu Ciuperci I