Ingrediente

330 grame faina
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita sare
400 ml apa la temperatura camerei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Amesteci faina cu sarea si drojdia cu o lingura, adaugi apa, amesteci in continuare cu lingura de 4-5 ori, pina se omogenizeaza.
Acoperi vasul cu o folie de plastic sau aluminiu, si tii la loc ferit de schimbari bruste de temperatura (eu tin in cuptorul stins) cam 14-24 ore (cit vrei tu).
a doua zi, iei aluatul cu lingura, este foarte moale, asa trebuie sa fie, si il rastorni pe o planseta cu faina. Il impaturi in 4, cu mainile date prin faina. Il lasi inca 20-30 minute acoperit cu folia de plastic.

Intre timp incalzesti cuptorul la foc tare, eu pun la 260 c, si pui oala de tuci cu capac, sau oala de inox cu capac, in cuptor sa se incalzeasca bine.

Dupa 30 minute, crestezi aluatul, pui tarite de grau deasupre si in oala, si pui aluatul in oala. Aluatul este foarte moale, este ok.
Il lasi la cuptorul incins pentru exact 30 minute cu capacul pus, apoi scoti capacul pentru inca 15 minute.

Scoti painea din oala si o lasi la racit pe un grilaj.
Dupa 20 minute o poti taia felii.
Este perfecta muiata in ulei de masline de buna calitate sau cu mancarea ta favorita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine Rustica I" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dumiany
•  08.11.2010 08:23:31

ce frumos arata.

cosmy26
•  26.02.2010 14:33:35

super reteta e f f f f delicioasa dar incearca sa pui in aluat niste seminte de floarea soarelui decojite

ralucablebea
•  05.03.2009 23:34:21

poza aia in care se vede cum ies aburi e nebunie curata..imi vine sa o mananc direct!
felicitari!

lucia_bp
•  23.11.2008 17:55:36

O paine grozava !!

G
•  28.06.2008 07:30:27

Simona draga, ce minune de painici stii sa faci, m-ai incantat cu pozele de prezentare.... Am sa incerc si eu cu siguranta. Arata super de imi vine sa le mananc din ochii. Vorba ta cu putin ulei de masline si putin balsamic vinegar cred ca as fi instare sa mananc o painica intreaga. Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine Rustica I