Paine in Vas de Lut Sau Vas Roman

Complexitate
redusa
Paine in Vas de Lut Sau Vas Roman

Ingrediente

  • ~ 350 g faina tip 650
  • ~ 100 g faina graham
  • ~ 2 linguri ulei de masline
  • ~ 270 ml apa calduta
  • ~ o lingurita sare
  • ~ o lingurita zahar
  • ~ un plic drojdie 7 g

Mod de preparare

Eu am pus ingredientele la masina de paine in ordinea aceasta: intai lichidele apoi punem faina amestecata cu zaharul si sarea si deasupra drojdia.

Setam programul de framantare si dospire.

Dupa ce e gata programul scoatem aluatul, il intindem putin cu sucitorul pe masa de lucru si rulam apoi punem aluatul in vas de lut, crestam cu ajutorul unui cutit suprafata aluatului si lasam sa mai creasca.

Introducem vasul in cuptor la 200 grade timp de 20 minute-30 minute. . . pana cand painica prinde culoare aurie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)