Paine Impletita Elvetiana

Postat pe: 18-10-2010
(3)

Ingrediente

500 g de faina pentru cozonac
1 ou
250-300 ml de lapte
1lingurita de sare
1lingurita de zahar
7g de drojdie uscata sau 21g de drojdie proaspata
80g de unt
1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns

Mod de preparare

Aluatul se poate face la masina sau cu mana. Amestecam oul batut cu laptele si sarea. Amestecam faina cu zaharul si cu drojdia, daca folosim drojdie proaspata, luati un pic din cantitatea de lapte si dizolvati drojdia in el.

In masina de paine depunem mai intai lichidele si apoi faina cu zaharul si drojdia. Lansam programul normal, lasam la odihna 1 ora la loc caldut.

Impartim aluatul in doua suluri, aproxim. 60 cm si le impletim dupa imagine. Asezam pe tava si lasam inca 30 de minute, ungem cu ou si infurnam in cuptorul rece la 220 grade C timp de 30-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine Impletita Elvetiana" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  09.02.2013 11:35:09

Asta e o paine facuta si pentru cel mai inversunat gurmand de paine.Ce mai??? lucru bun la 9 luni.Tragi cu pusca dupa un colt de paine.ok

yafa
•  18.10.2010 13:16:23

Multumesc foarte mult :)

crismiha
•  12.10.2010 14:24:20

ce sa zic... arata perfect ,felicitari

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine Impletita Elvetiana