Paine de casa cu graham

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg faina
  • -500 ml apa calduta
  • -50 g drojdie
  • -50 ml ulei
  • -1 lingurita cu varf sare
  • -1 lingurita cu varf zahar
  • -100 g tarate de grau

Mod de preparare

Intr-un lighenas se pune drojdia,sarea si zaharul si amestecam pana ce se lichefiaza, apoi se pune apa calduta, nu firbinte, amestecam si se adauga
taratele de grau.

Se adauga faina putin cate putin, amestecand cu o furculita, pana ce se poate framanta cu mana. Dupa ce se incorporeaza toata faina, se framanta bine pana ce nu se mai lipeste aluatul de maini, se pune putin
cate putin uleiul, framantandu-se ca la cozonac , pana ce se obtine un aluat pufos care face basici la suprafata.

Se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se imparte in doua parti egale , se formeaza paine care se pune in doua tavi mari de cozonac si se mai lasa sa creasca 30 minute.

Intre timp se incalzeste cuptorul la foc potrivit.
Dupa ce aluatul a crescut se baga la cuptor 30-40 de minute (depinde de cuptor)

Este gata dupa ce painea a capatat o culoare bej-inchis.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)