Ingrediente

500 g faina
5 linguri ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
250 ml apa calduta
10 g drojdie uscata
1 lingurita otet

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
De Sarbatori si nu numai, putem avea pe masa paine proaspata, cu miros imbietor.
Aluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si drojdia.
Daca se framanta manual, se procedeaza astfel: faina se amesteca cu drojdia si se lasa la odihnit 15 minute. Apoi adaugam celelalte ingrediente, cu exceptia sarii, pe care o adaugam cand aluatul prinde consistenta.
Se framanta bine si se lasa la dospit 45 minute, acoperit, la cald.
Apoi, se ia aluatul, i se da forma (putem face si paine impletita) si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca 20 minute.
Incalzim cuptorul la 180-200 grade, punem inauntru o cratita cu apa suficienta cat sa nu se evapore cat se coace painea.
Pensulam usor painea cu apa, introducem in cuptor pentru 40-50 minute (pana trece testul scobitorii).
Cand e gata, asezam painea fierbinte pe un blat/tocator si o acoperim cu un servet curat, umed. Lasam 15-20 minute, apoi acoperim cu un stergar uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine de Casa" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine de Casa