Ingrediente

1 kg de faina
20 gr drojdie
lapte
zahar
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Am inmuiat drojdia in lapte (in jur de 300 ml)+ zahar + 1 pumn de faina. Amestecam totul si punem la cald, in 20 de minute adaugam restul de faina shi framintam 10 minte. Punem aluatul la cald pentru 30 minute.

Peste 30 de minute mai framintam o data (iarashi cam 10 minute) shi iarashi la cald pentru 1 ora 30 minute.

Modelam aluatul dupa forma si imaginatie...

Aceasta e reteta bunicii mele (laptele poate fi inlocuit de apa, astfel piinea e de post).

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine de casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

coc0
•  07.04.2012 15:50:55

asta cautam,acum ma si apuc de framantat.

lili777
•  07.07.2010 16:42:57

Nu cred ca are nimic daca inlocuiti faina....iese cu orice tip de faina :)

alinaraluca2000
•  25.03.2009 11:42:29

De mult asteptam o reteta de paine de casa asa de simpla (ca sa pot sa o fac si eu, si cred ca o sa-mi reuseasca). Bravo!

ralucablebea
•  05.03.2009 23:31:15

foarte buna reteta numai ca as incerca sa inlocuiesc faina alba cu cea graham sau alt tip sa nu fie paine alba..are ceva?
felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine de casa