Paine cu Faina Integrala de Grau si Seminte de In

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Paine cu Faina Integrala de Grau si Seminte de In

Ingrediente

  • - 360 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 120 g faina integrala de grau
  • - 330 - 340 ml apa calduta
  • - 10 g sare de mare fin macinata
  • - 60 ml ulei de masline
  • - 8,4 g drojdie uscata
  • - 1 lingurita cu seminte de in

Mod de preparare

- Faina alba tip 000 se amesteca intr-un bol cu faina integrala de grau (alegeti un bol cu diametru mare deoarece in acest bol urmeaza sa incepeti framantarea aluatului).
- Se adauga in bol sarea, drojdia, semintele de in, uleiul de masline, astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).

- Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile pana intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata. Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat, lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).

- Dupa ce intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata, aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 7 minute.

- Se lasa aluatul la dospit, acoperit cu un bol, timp de o ora intr-o incapere calduta, ferit de curent.
- Se unge cu ulei o tava mare sau se tapeteaza tava cu hartie pentru copt / folie antiaderente pentru copt.

- Se pune aluatul din nou pe suprafata de lucru infainata in prealabil, se framanta putin si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.

- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol si se lasa sa creasca in tava timp de aproximativ 1 ora (eu am lasat aluatul sa creasca in aceasta etapa timp de aproximativ 40 de minute - dupa aceasta perioada de timp aluatul se lipea de peretii bolului si am fost nevoita sa il pun in cuptor ceva mai repede decat am estimat).

- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului.
- Se taia suprafata aluatului dupa preferinta.

- Se coace aluatul timp de aproximativ 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara
Bucataras.RO

Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

De ce sa faci o placinta de mere cand poti face o tarta, nu? Cand poti sa te joci putin c-o crema pe ici pe colo, c-un jeleu,...

Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!