Paine cu Faina Integrala de Grau

Postat pe: 08-11-2012
(0)

Ingrediente

300 g faina integrala de grau
85 g faina alba proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
8 g sare de mare fin macinata
8,4 g drojdie uscata sau echivalentul in drojdie proaspata
56,5 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
290 ml apa (in reteta originala este mentionat 350 ml apa insa eu am redus cantitatea de apa - pe parcursul framantarii am obtinut consistenta potrivita a aluatului folosind doar 290 ml apa) Este posibil ca pe parcursul framantarii aluatului sa ave

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
- Faina integrala de grau, faina alba, sarea, drojdia uscata, si untul se pun intr-un bol cu diametru mare (sarea se aseaza la distanta de drojdie). Se amesteca cu mainile aceste ingrediente.
- Treptat se adauga apa si se framanta amestecul in continuare pana in momentul in care se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului a fost incorporata.

- Se aseaza aluatul pe o suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5-7 minute (este posibil ca pe parcursul acestui timp de lucru sa aveti nevoie suplimentara de faina).
- Se lasa aluatul la dospit timp de o ora, intr-o camera calduta, acoperit si ferit de curent de aer.

- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt (eu am folosit folie antiaderenta pentru copt).
- Se modeleaza aluatul usor si se aseaza intr-o tava mare (eu am folosit tava cuptorului).

- Se cresteaza suprafata aluatului. Se adauga faina la suprafata aluatului.
- Se coace aluatul timp de 30 de minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta: Paul Hollywood - ”100 Great Breads” -”Basic Whole-Wheat Bread”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine cu Faina Integrala de Grau" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine cu Faina Integrala de Grau