Paine Alba cu Tarate de Grau

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Paine Alba cu Tarate de Grau

Ingrediente

  • 1 si 1/3 masura apa calduta (masura este din dotarea masinii)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 8 linguri (masura din dotarea masinii) de tarate de grau
  • +completarea (pana la o masura ) cu faina plus inca 3 masuri de faina
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 si jumate lingurita de sare (sau ceva mai mult)
  • 4 lingurite de drojdie uscata

Mod de preparare

Se pune in masina in ordinea data, se porneste masina de paine pe programul de aluat si se lasa acolo pana se termina programul. Se scoate aluatul, se pune pe o planseta, se framanta cu mana 2 minute, apoi se intinde aluatul si se ruleaza. Se pune in tava unsa, se acopera si se lasa la dospit la caldura. Dupa ce este gata dospit, se unge cu lapte si se presara tarate deasupra. Se coace la foc ceva mai mare si dupa ce painea este coapta, se scoate pe un prosop curtat si se tine pe o parte pana se raceste


Acuma sa explic ce am vrut sa spun cu tarata si masurile (se poate sa nu fi fost prea explicita). In dotarea masinii de paine am masura pentru faina si masura pentru cantitati mici (sare, drojdie, zahar etc). Masor tarata cu lingura de la masina, o pun in masura mare dupa care completez pana sus ca faina si pun in farfurie, apoi mai adaug si celelalta 3 masuri de faina peste tarate si amestec ca sa fie tarata uniform asezata in faina. De abia dupa ce am amestecat pun in masina de paine si acopar cu restul de ingrediente si pornesc masina. Sper ca am fost destul de explicita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie