Se pune in masina in ordinea data, se porneste masina de paine pe programul de aluat si se lasa acolo pana se termina programul. Se scoate aluatul, se pune pe o planseta, se framanta cu mana 2 minute, apoi se intinde aluatul si se ruleaza. Se pune in tava unsa, se acopera si se lasa la dospit la caldura. Dupa ce este gata dospit, se unge cu lapte si se presara tarate deasupra. Se coace la foc ceva mai mare si dupa ce painea este coapta, se scoate pe un prosop curtat si se tine pe o parte pana se raceste
Acuma sa explic ce am vrut sa spun cu tarata si masurile (se poate sa nu fi fost prea explicita). In dotarea masinii de paine am masura pentru faina si masura pentru cantitati mici (sare, drojdie, zahar etc). Masor tarata cu lingura de la masina, o pun in masura mare dupa care completez pana sus ca faina si pun in farfurie, apoi mai adaug si celelalta 3 masuri de faina peste tarate si amestec ca sa fie tarata uniform asezata in faina. De abia dupa ce am amestecat pun in masina de paine si acopar cu restul de ingrediente si pornesc masina. Sper ca am fost destul de explicita.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii