- Se pun intr-un bol faina proaspat cernuta, zaharul pudra, untul, drojdia si sarea (drojdia si sarea se vor aseza la distanta una de alta - sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga treptat amestecul de apa si lapte, amestecand ingredientele cu mana, pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.
- Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru infainata in prealabil si se framanta cu mainile timp de aproximativ 10 minute (la final aluatul trebuie sa fie moale, nelipicios si usor de modelat). Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere.
- Se acopera aluatul cu un bol suficient de mare si se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald.
- Se pensuleaza cu ulei o tava cu dimensiunile 32 x 15 cm.
- Se framanta aluatul putin pe suprafata de lucru. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere. Se cantareste sfera de aluat (eu am obtinut o masa de aluat cu greutatea de 1027 g).
- Se imparte aluatul in 8 parti aproximativ egale. Fiecare parte de aluat se modeleaza sub forma unei sfere si se acopera cu un prosop (sau cu un bol) pana in momentul in care urmeaza sa fie folosite.
- Cele 8 bucati de aluat se aseaza unele langa altele in tava pregatita anterior.
- Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie sau cu folie alimentara pensulata cu putin ulei si se lasa sa dospeasca timp de o ora, intr-un loc cald, ferit de curent de aer.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade C.
- Se coace aluatul timp de aproximativ 20 - 25 de minute.
- Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii