Ingrediente

2 cani cu apa plata
1 cana ulei vegetal
1 cana zahar tos
coaja si sucul unei lamai
coaja si sucul unei jumatati de portocala
25 gr drojdie de bere - proaspata
un praf de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
un varf de cutit de sofran
un baton de vanilie
faina aprox 1kg
Pentru umplut:
nuca macinata,
coaja de portocala,
suc de portocala,
zahar vanilat,
zahar dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se face un aluat din toate ingredientele la care se adauga faina pana se obtine un aluat bun de framantat.

Se pune la crescut, acoperit cu un servet din panza, intr-un loc caldut, pana cand isi tripleaza volumul apoi, aluatul se imparte in 40 de bucati egale.

Din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara (aprox 25/10cm) pe care se pune la un capat, nuca amestecata cu aromele si zaharul.

Se ruleaza foaia cu umplutura in interior, formandu-se un sul.
Se unesc capetele acestuia si se formeaza un covrig, care se rasuceste rezultand un 8.

Se pun 8-urile in tava imbracata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut in tava aprox 1/2 ora.
Se ung cu ulei si se pun la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 20 de minute.


Mucenicii calzi se ung de doua ori cu miere de albine si se presara cu nuca macinata amestecata cu zahar vanilat si cu scortisoara.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mucenici (Sfintisori)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mucenici (Sfintisori)