Puneti intr-un bol mic laptele cald, usturoiul, drojdia sfarmata si zaharul. Amestecati pana se dizolva drojdia apoi lasati deoparte 5 minute. Intr-un bol mai mare amestecati faina si sarea.
Puneti untul peste lapte apoi turnati acestea peste faina. Cu o furculita formati un aluat dupa care transferati pe o suprafata. Framantati 7 minute. Veti obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Daca mai este nevoie presarati doar cate un praf mic de faina in timpul framantarii.
Puneti aluatul in bol, ungeti cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati intr-un loc cald pana cand s-a dublat, intre 1 h si 1: 30 h. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Asezati intr-o tava foaie de copt sau folie de aluminiu. Intr-un bol cu diametrul mare sau intr-un vas puneti apa si bicarbonatul de sodiu.
Presarati putina faina pe suprafata si impartiti aluatul in jumatate. Intindeti fiecare la o lungime de 50 cm si o latime intre 16-18 cm. Puneti jumatate din mozzarella si chorizo. Asezonati apoi rulati incercand sa sigilati cat de bine. Puneti acesta in vasul cu apa si lasati aproximativ 30 de secunde. Scoateti si taiati acesta in bucati de aproximativ 4-5 cm. Asezati-le in tava, ungeti cu unt topit deasupra si optional presarati putina sare. Procedati la fel si cu cealalta jumatate de aluat apoi coaceti pana cand au o culoare auriu inchis, aproximativ 20 minute.
*Daca vreti puteti sa lasati intreg aluatul rulat cu umplutura fara sa il taiati. Rezultatul este la fel si este o metoda mai rapida.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii