Amestecam toate ingredientele intr-un vas.
Adaugam faina pana cand obtinem un aluat asemanator celui pentru paine, care se framanta bine 15 minute.
Se acopera castronul cu un servet si se lasa pe masa din bucatarie sa se odihneasca, timp de 30 de minute.
Intindem o foaie de 3-4 mm grosime, din care taiem fasii lungi de 8-10 cm. si late de 3-4 cm.
Prajim in ulei incins, la foc potrivit.
Se intorc pe ambele parti ca sa devina rumene.
Se scot pe prosoape de hartie, cu ajutorul unei liguri cu gauri.
Calde se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii