Melci cu Sos Picant de Rosii

Postat pe: 27-09-2014
(0)

Ingrediente

Sos picant de rosii:
2- 3 linguri ulei
1 borcan rosii cherry in bulion (370 ml)
busuioc si oregano, dupa gust
1/4 lingurita boia iute
6 catei de usturoi, zdrobiti
1- 2 lingurite zahar, dupa gust
sare
piper, proaspat macinat
Aluat:
500 g faina
300 ml apa
sare
Altele:
250 g unt / margarina, la temperatura camerei

Mod de preparare

Sos picant de rosii
Incingeti uleiul, adaugati rosiile cherry cu bulionul cu tot si lasati sa dea cateva clocote, timp in care zdrobiti putin rosiile cu dosul lingurii / pasta de tomate.

Aromatizati cu busuioc, oregano, boia iute, zahar si usturoi zdrobit, dupa gust. Potriviti gustul de sare si piper. Lasati sa se raceasca.

Aluat
Cerneti intr-un castron faina si sarea.
Turnati apa in adancitura facuta in mijlocul fainii.
Framantati bine ingredinetele si intindeti aluatul intr-o foaie mai grosuta.
Ungeti uniform foaia de aluat cu ½ din cantitatea de unt (margarina) frecat in prealabil cat sa devina spumos si impachetati ca pe un portofel.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min.
Repetati inca o data operatiunea, folosind restul de margarina si dati din nou la rece 30 min.
Intindeti aluatul intr-o foaie, pe masa infainata si ungeti-l cu pasta de sos picant.
Rulati sub forma de sul si taiati in felii groase de cel putin 2 cm.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40- 45 min, la 180 grade sau pana ce melcii sunt copti si frumos rumeniti. Scoateti pe un gratar.

Serviti cat sunt calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Melci cu Sos Picant de Rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Melci cu Sos Picant de Rosii