Gogosi cu Votca

Complexitate
redusa
Gogosi cu Votca

Ingrediente

  • 600 g de faina
  • 7 g de drojdie uscata (30g de drojdie proaspata)
  • 1 paharel de votca
  • 1 lingurita de pasta de vanilie (puteti inlocui cu extract sau esenta)
  • coaja de portocala
  • 100 g de zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 g de unt
  • 4 galbenusuri
  • 280 ml de lapte

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, aromele si votca, adaugam laptele caldut. Framantam un aluat din amestecul precedent si faina+drojdie, incorporam untul, lasam sa se odihneasca 1 ora - 1 ora si jumatate.

Dupa timpul de pauza formam din aluat diferite forme dupa plac si le asezam pe o placa farinata inca 45 de minute. Intre timp incalzim uleiul si prajim gogoselele.

Le umplem cu jeleu sau beltea de fructe, sau le servim natur. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate