Ingrediente
● 3 oua |
● 3 cesti de zahar |
● 3 cesti ulei |
● 6 cesti faina(+ inca o ceasca daca se constata ca dupa ce se amesteca ingredientele coca inca mai curge) |
● coaja rasa de la o lamaie intreaga |
● praf de copt(un varf de cutit sau de linguritza) |
● zeama de la o jumate de lamaie |
● optional: un pliculet de zahar vanilat |
● Important: folosim pentru masuratoare o ceasca clasica(de cafea) Cu acceasi ceasca vom masura si zaharul si uleiul si faina Nu se modifica deloc cantitatile |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
varianta simpla(cu mixer)
Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Se pune si pliculetul de zahar vanilat. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale.
varianta mai grea
(fara mixer)
Se schimba procedura. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile. Se adauga treptat zaharul si se bate bine cu furculitza pana albusurile se transforma in bezea. Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si se pun apoi galbenusurile peste albusuri, amestecandu-se bine. Apoi, treptat, se adauga uleiul si se amesteca pentru a se incorpora. In acelasi mod se incorporeaza sio faina. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja raza de lamaie.
Acest aluat se poate amesteca cu stafide, sau se lasa simplu (pentru fursecurile cu glazura de ciocolata)
Tava nu se unge cu nimic.
Se recomanda folosirea unei tavi intinse, fara margini inalte(tava speciala de cuptor).
Se recomanda de asemenea folosirea hartiei de copt.
Pentru ca e o coca moale, se va lua cu varful linguritei si, cu ajutorul degetului de la mana stanga se va ajuta aluatul sa coboare pe tava. Chiar daca nu o sa se aseze pe tava in forma foarte estetica, el va ajunge in cuptor la forma rotunda. Important e sa se lase loc* cel putin un cm* intre fursecuri pentru ca acestea in timpul coptului sa nu se uneasca intre ele.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la cea mai mare temperatura(240-250 grade)
Fursecurile se coc in 3 minute sau maximum 5 minute.
Fursecurile se pot uni cate doua cu serbet sau crema nutela si apoi se pot orna cu glazura.. de ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri rapide" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Se pune si pliculetul de zahar vanilat. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale.
varianta mai grea
(fara mixer)
Se schimba procedura. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile. Se adauga treptat zaharul si se bate bine cu furculitza pana albusurile se transforma in bezea. Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si se pun apoi galbenusurile peste albusuri, amestecandu-se bine. Apoi, treptat, se adauga uleiul si se amesteca pentru a se incorpora. In acelasi mod se incorporeaza sio faina. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja raza de lamaie.
Acest aluat se poate amesteca cu stafide, sau se lasa simplu (pentru fursecurile cu glazura de ciocolata)
Tava nu se unge cu nimic.
Se recomanda folosirea unei tavi intinse, fara margini inalte(tava speciala de cuptor).
Se recomanda de asemenea folosirea hartiei de copt.
Pentru ca e o coca moale, se va lua cu varful linguritei si, cu ajutorul degetului de la mana stanga se va ajuta aluatul sa coboare pe tava. Chiar daca nu o sa se aseze pe tava in forma foarte estetica, el va ajunge in cuptor la forma rotunda. Important e sa se lase loc* cel putin un cm* intre fursecuri pentru ca acestea in timpul coptului sa nu se uneasca intre ele.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la cea mai mare temperatura(240-250 grade)
Fursecurile se coc in 3 minute sau maximum 5 minute.
Fursecurile se pot uni cate doua cu serbet sau crema nutela si apoi se pot orna cu glazura.. de ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri rapide" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
stefania_i
• 19.02.2011 22:39:12
Am facut aceste fursecuri in urma cu cateva saptamani. Au iesit un pic cam tari pentru ca am pus un pic cam multa faina, dar au fost foarte gustoase si dupa cateva zile au devenit fragede.
andreeha
• 17.10.2010 15:26:12
As dori sa le fac si eu. Se coc tot la 240-250 grade? Sau doar cuptorul trebuie preincalzit la aceasta temperatura si ele se coc la foc mai mic?
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 22.06.2017 13:18:08
Este excelentă rețeta ! Au ieșit cele mai bune fursecuri !