Fursecuri rapide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri rapide

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 cesti de zahar
  • 3 cesti ulei
  • 6 cesti faina(+ inca o ceasca daca se constata ca dupa ce se amesteca ingredientele coca inca mai curge)
  • coaja rasa de la o lamaie intreaga
  • praf de copt(un varf de cutit sau de linguritza)
  • zeama de la o jumate de lamaie
  • optional: un pliculet de zahar vanilat
  • Important: folosim pentru masuratoare o ceasca clasica(de cafea) Cu acceasi ceasca vom masura si zaharul si uleiul si faina Nu se modifica deloc cantitatile

Mod de preparare

varianta simpla(cu mixer)

Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Se pune si pliculetul de zahar vanilat. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale.

varianta mai grea
(fara mixer)
Se schimba procedura. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile. Se adauga treptat zaharul si se bate bine cu furculitza pana albusurile se transforma in bezea. Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si se pun apoi galbenusurile peste albusuri, amestecandu-se bine. Apoi, treptat, se adauga uleiul si se amesteca pentru a se incorpora. In acelasi mod se incorporeaza sio faina. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja raza de lamaie.

Acest aluat se poate amesteca cu stafide, sau se lasa simplu (pentru fursecurile cu glazura de ciocolata)

Tava nu se unge cu nimic.
Se recomanda folosirea unei tavi intinse, fara margini inalte(tava speciala de cuptor).
Se recomanda de asemenea folosirea hartiei de copt.
Pentru ca e o coca moale, se va lua cu varful linguritei si, cu ajutorul degetului de la mana stanga se va ajuta aluatul sa coboare pe tava. Chiar daca nu o sa se aseze pe tava in forma foarte estetica, el va ajunge in cuptor la forma rotunda. Important e sa se lase loc* cel putin un cm* intre fursecuri pentru ca acestea in timpul coptului sa nu se uneasca intre ele.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la cea mai mare temperatura(240-250 grade)

Fursecurile se coc in 3 minute sau maximum 5 minute.

Fursecurile se pot uni cate doua cu serbet sau crema nutela si apoi se pot orna cu glazura.. de ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie