Fursecuri cu Nuca si Alune

Postat pe: 03-02-2014
(0)

Ingrediente

Compozitie moale:
10 linguri ulei
10 linguri amestec de nuca si alune taiate
1 sau 2 linguri de faina (asa incat amestecul sa fie moale)
1 plic zahar vanilinat
Compozitie neagra:
10 linguri apa calduta
9 linguri ulei
4 linguri cacao de buna calitate
5 linguri zahar
2 plicuri drojdie uscata
vanilina sau rom
faina cat cuprinde
Decor:
zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Alunele si nucile se sparg si se taie dupa plac. Intr-un bol se pun uleiul, nuca si alunele taiate, faina si zaharul vanilinat.

Separat, se pun intr-un bol lingurile de apa calduta care se amesteca cu drojdia uscata, apoi peste compozitia rezultata se pun lingurile de ulei, cacao, zaharul si vanilina.

Se adauga faina cat cuprinde, pana sa rezulte un aluat tare.

Aluatul de cacao si compozitia moale se impart in doua parti egale. Apoi, fiecare parte din aluatul de cacao se intinde si se unge cu jumatate din compozitia moale.

Fiecare foaie se ruleaza cat mai strans posibil, apoi se depoziteaza intr-un loc racoros, dar nu in frigider, pentru 30 minute.

Dupa ce a trecut timpul indicat, foaia se intinde cu facaletul pe o plansa data cu faina, apoi se taie cu formele dorite.

Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit, iar cat inca sunt calde, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit.

Reci se pot papa:).

Pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fursecuri cu Nuca si Alune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri cu Nuca si Alune