Se amesteca ingredientele,bine cu mixerul,in ordinea urmatoare:ouale cu zaharul(pana se topeste bine zaharul),apoi uleiul,vanilia,coaja de lamaie iar la sfarsit faina. Dupa fiecare ingredient care se adauga,se bate bine cu mixerul, circa 5 minute la viteza medie.
Cand toate ingredientele au fost incorporate,compozitia finala v-a rezulta destul de moale. Se ia cu lingurita din compozitie si se pun gramajoare cu distanta intre ele(circa 5 cm.), intr-o tava captusita cu hartie pentru cuptor.
Daca nu avem hartie,se poate unge tava cu unt. Deasupra punem o bucata de nuca, apoi se pun in cuptorul incalzit(la mijloc) la foc potrivit.
Cand sunt gata, se lasa putin sa se raceasca, se pudreaza caldute.
Putem sa le facem si lipite intre ele cu crema de ciocolata dar numai punem nuca deasupra si fara sa le pudram.
Din aceasta compozitie mi-au rezultat 35 fursecuri de marime mijlocie.
In loc de nuca, deasupra se poate pune rahat sau o visina di dulceata. Aceste fursecuri raman moi si dupa cateva zile,daca le conservam acoperite.
Legume coapte pe gratar, puse la borcan in ulei de masline, sunt o modalitate simpla de a prelungi perioada in care putem sa...
Legume coapte pe gratar, in ulei de maslineO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosii
Comentarii