Fursecuri cu nuca deasupra

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

2 oua
2 cesti de cafea cu zahar tos
2 cesti de cafea cu ulei de floarea soarelui
4 cesti de cafea cu faina
1 plic vanilie
coaja rasa de lamaie
nuci
zahar farin pentru pudrat

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele,bine cu mixerul,in ordinea urmatoare:ouale cu zaharul(pana se topeste bine zaharul),apoi uleiul,vanilia,coaja de lamaie iar la sfarsit faina. Dupa fiecare ingredient care se adauga,se bate bine cu mixerul, circa 5 minute la viteza medie.

Cand toate ingredientele au fost incorporate,compozitia finala v-a rezulta destul de moale. Se ia cu lingurita din compozitie si se pun gramajoare cu distanta intre ele(circa 5 cm.), intr-o tava captusita cu hartie pentru cuptor.

Daca nu avem hartie,se poate unge tava cu unt. Deasupra punem o bucata de nuca, apoi se pun in cuptorul incalzit(la mijloc) la foc potrivit.

Cand sunt gata, se lasa putin sa se raceasca, se pudreaza caldute.

Putem sa le facem si lipite intre ele cu crema de ciocolata dar numai punem nuca deasupra si fara sa le pudram.

Din aceasta compozitie mi-au rezultat 35 fursecuri de marime mijlocie.

In loc de nuca, deasupra se poate pune rahat sau o visina di dulceata. Aceste fursecuri raman moi si dupa cateva zile,daca le conservam acoperite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fursecuri cu nuca deasupra" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

shwappy
•  08.06.2008 20:43:29

sunt cele mai bune fursecuri!!! n-o sa apucati sa vedeti cat de delicioase sunt pt ca se vor termina prea repede de mancat;) ideale cu ceai sau lapte;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri cu nuca deasupra