Ingrediente

3 oua
250g zahar
250ml ulei
1 lingura amoniac
faina cat cuprinde
coaja de lamaie rasa
zahar vanilat
gem acrisor,(macese,catina,caise)

Mod de preparare

Se amesteca bine ouale cu zaharul si amoniacul nestins pana se omogenizeaza compozitia,apoi se pune la frigider pentru 8 ore. Dupa trecerea celor 8 ore adaugam uleiul ca la maioneza,coaja de lanaie,vanilie si faina (aluatul trebuie sa fie potrivit de tare ).


Intindem o foaie groasa de 2-3 mm care se taie rondele cu un pahar mic (sau cu forme de braduti,stelute .. ca decor pentru sarbatoarea Craciunului).

Se unge o tava cu ulei si se coc pana se albesc.Dupa ce se racesc , se unesc doua rondele cu gem(se poate face si o crema din unt, cacao si zahar )

Glazura:

7 linguri zahar pudra,2linguri cacao,1 lingura ulei(pentru luciu), apa fierbinte.

Preparare glazura:

se pune la fiert apa cu uleiul zaharul si cacaoa.
Inainte de a se raci (cat este lichida)se toarna glazura peste fursecuri.

Fursecurile se pot decora cu nuca de cocos de diferite culori sau alte decoratiuni.
Aceste fursecuri taiate cu forme diferite pot fi aranjamente pentru mese festive.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fursecuri cu gem" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri cu gem