Se amesteca bine ouale cu zaharul si amoniacul nestins pana se omogenizeaza compozitia,apoi se pune la frigider pentru 8 ore. Dupa trecerea celor 8 ore adaugam uleiul ca la maioneza,coaja de lanaie,vanilie si faina (aluatul trebuie sa fie potrivit de tare ).
Intindem o foaie groasa de 2-3 mm care se taie rondele cu un pahar mic (sau cu forme de braduti,stelute .. ca decor pentru sarbatoarea Craciunului).
Se unge o tava cu ulei si se coc pana se albesc.Dupa ce se racesc , se unesc doua rondele cu gem(se poate face si o crema din unt, cacao si zahar )
Glazura:
7 linguri zahar pudra,2linguri cacao,1 lingura ulei(pentru luciu), apa fierbinte.
Preparare glazura:
se pune la fiert apa cu uleiul zaharul si cacaoa.
Inainte de a se raci (cat este lichida)se toarna glazura peste fursecuri.
Fursecurile se pot decora cu nuca de cocos de diferite culori sau alte decoratiuni.
Aceste fursecuri taiate cu forme diferite pot fi aranjamente pentru mese festive.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii